Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Ludovic Orban a reacționat la subiectul pensiilor promise de Marcel Ciolacu, liderul PSD.

Potrivit declarațiilor făcute de fostul lider PNL, social-democrații ar fi cerut votul pensionarilor promițând, în programul lor electoral, creșterea punctului de pensie conform unui grafic prezentat în toate materialele lor electorale.

Ludovic Orban: ”Din noiembrie 2021, PSD este la guvernare și deține portofoliile cheie de care depinde creșterea pensiilor, respectiv ministerul muncii și ministerul finanțelor”

Afirmațiile vin în contextul în care Marcel Ciolacu a precizat astăzi, 28 octombrie, că atât pensiile, cât și salariul minim pe economie trebuie majorate.

Conform promisiunilor din campanie, punctul de pensie trebuia să ajungă în 2022 la 2010 lei. În contradicție totală cu toată tevatura lor electorală despre creșterea pensiilor, pesediștii nu au fost în stare să aducă punctul de pensie decât la 1586 lei. În 2023, valoarea punctului de pensie promisă de PSD în campania din 2020 trebuia să ajungă la fix 2170 lei. Văzând declarațiile oficialilor pesediști, este clar că punctul de pensie în 2023 nu va depăși valoarea de 1800 de lei. Cu 370 de lei mai mică decât valoarea promisă”, a transmis Ludovic Orban.

Fostul lider PNL este de părere că social-democrații ar trebui își ceară scuze de la pensionari

Orban a precizat că PSD i-ar fi mințit pe pensionari ”cu cinism”. Mai mult, cei din PSD ar da dovadă de ipocrizie, apărând în media și susținând că pensiile vor crește prin renegocierea PNRR, pentru a elimina plafonul de 9.4% din PIB.

Totuși, conform fostului premier, acest plafon nu îi împiedică să crească pensiile, pentru că, la ora actuală, pensiile reprezintă doar 8% din PIB.

Ludovic Orban a acuzat că, din momentul în care PSD a ajuns la guvernare, inflația de 15.9% a deteriorat grav puterea de cumpărare a pensiilor.

Despre pensiile speciale nu mai scot un sunet. Despre recalcularea pensiilor tot liniște. Sper ca din ce în ce mai mulți pensionari, care s-au lăsat vrăjiți până acum de minciunile pesediștilor, să realizeze că au fost mințiți cu cinism și să facă ce le-a promis PSD că va face: să le ”umple frigiderul” pesediștilor”, a conclus politicianul din partidul Forța Dreptei.

Articolul precedentMajestatea Sa Margareta a vizitat Republica Moldova
Articolul următorOrdinul de protecție ar putea fi extins pentru mai multe cazuri. Proiectul de lege este în dezbatere publică
Jurnalist full-time / Pesimist part-time