Foto: Facebook/Maia Sandu
Foto: Facebook/Maia Sandu

Astăzi, 13 octombrie, Maia Sandu a mulțumit României pentru furnizarea de electricitate, precizând că Republica Moldova va cumpăra electricitate de peste Prut.

În comunicatul postat pe contul de Facebook, președintele Republicii Moldova a vorbit despre faptul că, în contextul inveziei ruse, Ucraina a fost nevoită să sisteze livrările de curent.

Președintele Republicii Moldova: ”România ne ajută din nou – de mâine, vom cumpăra electricitate de peste Prut”

Decizia Guvernului României vine după ce Ucraina a sistat livrările de curent din cauza atacurilor rusești cu rachete, de la începutul acestei săptămâni”, se arată în textul publicat pe contul de socializare.

Anunțul președintelui din Republica Moldova vine în contextul în care ministrul român al Energiei, Virgil Popescu, a precizat că Hidroelectrica va începe furnizarea de energie electrică pentru Republica Moldova în noaptea de joi spre vineri.

Maia Sandu: ”Mulțumim, România! Apreciem acest ajutor prompt și generos, într-un moment de mare încercare pentru noi”

În egală măsură, președintele țării de peste Prut, i-a îndemnat pe locuitorii din Republica Moldova să economisească, pe cât este posibil, energia electrică, mulțumindu-le celor care au răspuns deja apelului autorităților.

Facem acest efort împreună, pentru a nu rămâne fără curent, pentru a reduce costurile, dar și pentru viitorul nostru liber. Împreună vom trece de iarna aceasta și vom ieși din ea mai puternici”, a transmis Maia Sandu.

Articolul precedentSalvamontiștii români participă la Congresul Internațional de Salvare Alpină desfășurat în Elveția
Articolul următorLudovic Orban: ”Ciucă nu este original. Nu face decât să îl plagieze pe Ponta”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time