Mai multe state din Europa înregistrează o creștere a numărului de cazuri de coronavirus, iar Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a transmis un mesaj clar în această privință. Reprezentanții OMS sunt de părere că e nevoie de reintroducerea de măsuri „foarte stringente”.

Maria van Kerkhove, expertă OMS pe probleme de coronavirus, a precizat că măsurile trebuie puse în aplicare cât mai „rapid”. Experta a mai adăugat că varianta Delta este mult mai contagioasă decât celelalte anterioare, iar multe națiuni se află într-o situație critică privind infectarea cu COVID-19.

Europa se confruntă cu o creștere a numărului de cazuri de coronavirus

Printre măsurile deja stabilite de OMS ( purtarea măștii, distanțarea socială, evitarea reuniunilor), experții recomandă statelor să se axeze pe o informare corectă a populației cu privire la vaccinare. Tot mai multe țări iau în considerare reimpunerea unui lockdown în periada de dinainte de sărbătorile de iarnă.

De exemplu, Austria se află la doar câteva zile distanţă de plasarea în lockdown a persoanelor care nu sunt vaccinate cu schema completă împotriva COVID-19. De asemenea, olandezii sunt obligați să poartă mască în spațiile închise și să arate certificatul verde dacă vor să se ducă la muncă, muzee sau restaurante.

Centrul European de Prevenire și Contril al Bolilor (ECDC) a anuțat că situația pandemiei de COVID-19 în Uniunea Europeană este „foarte îngrijorătoare”. „Cazurile, spitalizările şi decesele sunt aşteptate să crească în următoarele două săptămâni”, au precizat reprezentanții ECDC, relatează Digi24.

Rata de vaccinare în țara noastră a ajuns la doar 43% de la debutul campaniei de vaccinare

Printre țările ce se află într-o situație foarte ”îngrijorătoare” se numără Grecia, Ungaria, Slovenia, Croația, Cehia, Estonia, Polonia și Țările de Jos. Mai mult, țările în situaţie „îngrijorătoare” sunt Austria, Danemarca, Finlanda, Germania, Irlanda, Letonia, Lituania, Luxemburg, România şi Slovacia.

Țara noastră a înregistrat un număr record de decese de la debutul valului patru al pandemiei. Mai exact, un român a murit la fiecare cinci minute, iar rata vaccinării la nivel național a ajuns să fie la doar 43%. Campania de vaccinare împotriva COVID-19 a început în țara noastră pe data de 27 decembrie 2020.

Un imunolog vrea lockdown în perioada sărbătorilor de iarnă

Articolul precedentProtecția Consumatorilor a amendat Kaufland Timișoara cu 60 de mii de lei
Articolul următorNegocieri dure pentru noul guvern. Cîțu: „N-am ajuns la problema premierului”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.