Sursa foto: Romania TV

Protecția Consumatorilor Timiș a amendat Kaufland Timișoara cu suma de 60 de mii de lei din cauza neregulilor legate de prețul afișat ca fiind oferte de Black Friday. Totodată, comisarii au găsit nereguli și la depozitatea unor alimente, fiind retrase de la vânzare. De asemenea, toneta alimentară din parcarea magazinului a fost închisă temporar.

Confom Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilo (CJPC) Timiș, 18 din cele 28 de produse alimentare și nealimentare prezentate ca fiind oferte de Black Friday se comercializau la același preț ca înaintea perioadei de campanie.

Amenzi de sute de mii de lei în perioada de Black Friday

Mai mult decât atât, la toneta de alimentație publică din parcarea Kaufland Timișoara, comisarii au descoperit resturi de alimente arse și depuneri groase de grăsimi pe grătarele electrice. De asemenea, cuptoarele erau neigienizate de mult timp, iar ventilatoarele în spațiul de frig erau necurățate. În interiorul magazinului s-a descoperit că mai multe sortimente de mezeluri și brânzeturi nu erau depozitate la temperatura declarată de producător.

CJPC Timiș a amendat Kaufland cu suma de 60 de mii de lei și a decis oprirea definitivă de la comercializare a produselor alimentare afectate de regimul greşit de temperatură din vitrine. De asemenea, toneta de alimentație publică a fost oprită temporar.

Reamintim că Protecția Consumatorului a amendat 11 mari operatori economici pentru practici comerciale incorecte. Mai exact, Comandamentul Special Black Friday din cadrul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului (ANPC) a dat amenzi contravenționale în valoare de 275 de mii de lei.

Românii au comandat, de Black Friday, produse în valoare de aproape 600 de milioane de lei. În 2020, în aceeași perioadă, s-au înregistrat încasări de 585,7 milioane de lei. Majoritatea plăților au fost făcute cu cardul.

ANPC a pus la dispoziția consumatorilor o adresă de mail dedicată, bf@anpc.ro, prin care cetățenii sunt rugați să trimită orice informație cu privire la o neregulă legată de promoțiile din această perioadă.

Fenomenul de Black Friday a luat naștere în Statele Unite ale Americii (SUA). Temrnul a fost folosit pentru a descrie traficul catastrofal din ziua de vineri care urma sărbătorii de Thanksgiving Day (Ziua Recunoștinței).

Altex, amenințat cu suspendarea activității, pentru reduceri înșelătoare

Articolul precedentPensionarii pot primi taloanele de pensie în format digital
Articolul următorEuropa a devenit din nou epicentrul pandemiei de Covid
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.