Începând cu anul viitor, vârstnicii pot primi taloanele de pensie în format digital.

Inițiativa a venit în urma unor sesizări referitoare la numeroasele întârzieri ale taloanelor de pensie.

În cursul lunii noiembrie, Klaus Iohannis a promulgat legea pentru ca taloanele de pensie să apară și în format digital

De asemenea, cupoanele electronice, la fel ca cele tipărite, vor putea fi folosite la medic, la farmacie și oriunde este nevoie pentru că titularul să facă dovadă de pensionar, arată Știrile Pro Tv.

Legea a trecut de Parlament, iar pensionarii care vor dori acest lucru pot face o cerere la Casa de Pensii. În urma acestui demers, oamenii vor primi cuponul pe e-mail.

În România, sunt 4 milioane și jumătate de pensionari. Aproape jumătate își primesc banii pe card

Sunt unii dintre părinții noștri care deși au ajuns la vârstă pensiei sunt destul de atașați de calculator. Și am văzut că chiar și în mediul rural, foarte mulți primari care au fost interesați. Părerea mea e că numărul lor va crește foarte mult în viitor”, a declarat Petronel Munteanu, secretar general adjunct la Ministerul Muncii.

Pentru digitalizare, Casa Națională de Pensii va putea cheltui 100 de milioane de euro prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Partidul Național Liberal a propus o creștere a pensiilor cu 6% din 2022

Ministrul interimar al Finanțelor a ținut să precizeze că majorarea pensiilor depinde de capacitatea bugetului de stat. Mai mult, el a amintit că, în momentul de față, economia țării se află într-o situație complicată.

Dan Vîlceanu a reamintit că PNL a propus o majorare a pensiilor de la 1 ianuarie 2022 cu 6%.

În momentul în care am început negocierile cu Partidul Social Democrat, ei au propus 11%”, a declarat Ministrul interimar al Finanțelor.

Articolul precedentPapa Francisc se roagă pentru salvarea planetei
Articolul următorProtecția Consumatorilor a amendat Kaufland Timișoara cu 60 de mii de lei
Jurnalist full-time / Pesimist part-time