Gabriela Firea
Gabriela Firea- pag de FB

Ministrul Familiei, Gabriela Firea a avut o întâlnire de lucru importantă cu Dubravka Suica, vice-președinta Comisiei Europene responsabil cu democrația și demografia la nivelul Uniunii Europene, cu care a discutat despre proiectele majore pe care Ministerul Familiei și instituțiile din subordine le derulează pentru apărarea și promovarea drepturilor copilului și pentru egalitatea de șanse între femei și bărbați.

Ministrul Familiei a prezentat planurile pe care ministerul le are pentru a contribui la creșterea natalității din România, având în vedere evoluțiile demografice nefavorabile la nivel național, dar și european

Ministrul Gabriela Firea a asigurat-o pe vice-președinta Comisiei Europene că România și ministerul pe care-l conduce și-a asumat foarte serios rolul pe care-l are în aplicare măsurilor incluse în Planul Național pentru Redresare și Reziliență. Ministerul Familiei este pregătit cu Legea Prevenirii Separării Copilului de Familie, prin care este înființat Observatorul Național al Copilului, fiind pregătita atragerea fondurilor nerambursabile pentru construcția rețelei celor 150 de centre de zi pentru copii. ministerul Familiei a făcut progrese importante și în ceea ce privește Garanția pentru Copii, un draft al planului de acțiune fiind deja trimis la Comisie încă de săptămâna trecută. „Așteptăm posibile observații, sugestii sau completări. Imediat ce vom primi acest răspuns, Planul de Acțiune privind Garanția pentru Copii va face obiectul unei noi consultări publice, pentru ca, ulterior, să fie supus aprobării Guvernului României și înaintat ca document oficial, la Comisie. Vice-președinta Suica a felicitat România pentru acest demers și ne-a spus că suntem printre singurele șapte state europene care au trimit documentul spre consultare”, a transmis Gabriela Firea, pe pagina de Facebook.

În domeniul egalității de șanse, ministrul Familiei i-a prezentat vice-președintei Suica proiectul prin care sunt asigurate locuri obligatorii pentru femei în consiliile de administrație ale întreprinderilor de stat

Astfel, 30% dintre posturile de membru în aceste consilii vor fi rezervate femeilor, documentul fiind pe ultima sută de metri. „De asemenea, continuăm implementarea și lucrăm la îmbunătățirea tuturor proiectele pentru prevenirea și combaterea violenței domestice. Vice-președinta Comisiei Europene a aflat cu interes detalii despre programul național de susținere a cuplurilor și a persoanelor singure, pentru creșterii natalității. Anul trecut, s-au născut cei mai puțini copii din ultimul secol, sub 180.000, iar anul acesta, semnalele din primele cinci luni nu sunt bune”, a mai transmis ministrul Familiei.

Ministrul Familiei speră ca acest ajutor financiar în valoare de 15.000 de lei pentru plata procedurilor necesare obținerii unei sarcini să ajute cât mai multe cupluri care se luptă cu infertilitatea

În curând, va fi finalizat regulamentul programului și vor putea fi acordați primii bani. La întâlnire au participat Ramona Chiriac, șefa Reprezentanței Comisiei Europene la București, Antea Zeravica, membră a cabinetului, Mara Roman, adjuncta Reprezentanței Comisiei Europene la București, Ingrid Godkin, membră a cabinetului, Bogdan Barla, ofițer de presă și comunicare la Reprezentanța Comisiei Europene la București. Din partea ministerului, au participat la întâlnirea tehnică secretarii de stat Doina Pârcălabu și Anca Hendea, Elena Tudor, președintele ANPDCA, Cristina Cuculas, secretar general al ANPDC, subsecretarul de stat Simona Butacu și alții.

Gabriela Firea: ”Copiii și tinerii care cresc în grija statului au parte de un sprijin real, pentru a-și croi un viitor

Articolul precedentFondatorul Agent Green a fost inlcus în topul celor mai influenți actori în domeniul mediului
Articolul următorPoliția Română: ”O banală îmbrățișare te poate lăsa fără portofel. Atenție la gesturile de tandrețe venite de la necunoscuți”