Sursă foto: Facebook/Agent Green
Sursă foto: Facebook/Agent Green

Gabriel Păun, fondatorul Agent Green, a fost inlcus în topul celor mai influenți actori în domeniul mediului.

Alte personalități incluse în acest top sunt prim-ministrul Danemarcei, ministrul german al climei și economiei, președintele comisiei de mediu din Parlamentul European, ministrul mediului din Polonia, primarul orașului Amsterdam, șeful Pactului Verde European – Frans Timmermans.

Politicienii din România ”mimează” verdele și îl distrug cu o viteză amețitoare

Asta poate le va da de gândit guvernanților din România care lipsesc cu desăvârșire din acest top al celor mai influenți jucători de pe agenda verde. Poate că lipsesc deoarece doar mimează verdele și în realitate îl distrug cu o viteză amețitoare?”, au transmis membrii Agent Green, într-un text publicat astăzi, 13 octombrie, pe contul de Facebook.

Gabriel Păun, cunoscut ca ”Agent Green”, a fost activist ecologist pe toate continentele

S-a născut şi a crescut în România, a obținut diploma în ecologie și a devenit imaginea organizației pentru protecția mediului.

Iubesc deopotrivă pădurea şi animalele. La muncă lupt să le protejez. În timpul liber le admir, fie de la fereastra căsuţei din pădure unde locuiesc, fie în expediţiile din parcurile naţionale ale lumii. Ele sunt ultimele oaze de natură autentică care ne-au mai rămas. Este o onoare să lupt pentru ele şi o fericire absolută să le vizitez”, a precizat, în urmă cu ceva vreme Gabriel Păun, în cadrul unui interviu pentru Evz.ro.

Activismul lui l-a pus adesea în pericol: de când a fondat organizația non-profit în 2009, Gabriel Păun s-a confruntat cu amenințări cu moartea și atacuri fizice.

Păun a dezvoltat, de asemenea, o strategie distinctă de advocacy, lucrând cu reporterii pentru a ajuta la investigarea și documentarea a numeroase probleme, depunând adesea mărturie, dar și ajutându-i să acceseze site-uri ilegale de tăiere forestieră.

Articolul precedentCriminalul din Caracal: ”Luiza Melencu trăiește. Sunt supărat că sunt acuzat pe nedrept”
Articolul următorMinistrul Gabriela Firea și Dubravka Suica, vice-președinta Comisiei Europene au discutat despre proiectele majore pentru apărarea și promovarea drepturilor copilului și pentru egalitatea de șanse între femei și bărbați
Jurnalist full-time / Pesimist part-time