Foto: Facebook/ Agent Green
Foto: Facebook/ Agent Green

Membrii Agent Green au tras un nou semnal de alarmă, precizând că noua climă a României include temperaturi foarte mari, iar precipitațiile sunt neuniform distribuite în timp și spațiu.

Președintele organizației avertizează că, pe lângă extincție pentru o serie de specii, asta înseamnă că vom rămâne gradual și inevitabil fără rezerve de apă și pământ pentru a ne produce hrana.

Gabriel Păun: ”Astăzi nu discutăm despre reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră ci doar despre pădure”

Și nici măcar despre pădurea care există deja și de care autoritățile își bat joc. Ci despre șansa unică de a planta milioane de hectare de păduri pe terenuri abandonate și degradate, șansă pe care România este pe cale să o rateze deliberat în numele lăcomiei, corupției și a inconștienței. Acesta este pumnul meu pe care îl bat în masa de lucru a președintelui Klaus Iohannis”, arată Păun.

Gabriel Păun, președintele Agent Green, acuză autoritățile, precizând că Guvernul intenționează să cheltuiască o mare parte din banii PNRR pentru a împăduri deșertul Olteniei care este deja o zonă compromisă.

Președintele Agent Green: ”Acolo trebuie făcut un muzeu în aer liber al prostiei. Rezervele de apă din zonele de câmpie au devenit aproape inexistente. Logica îmi spune că împăduririle trebuie să începă acolo unde mai există apă, adică de-a lungul tuturor râurilor”

Apoi aceste păduri trebuie lărgite și acolo unde se poate unite. Ne confruntăm cu o secetă extremă, iar soarele care intensifică evaporarea apei trebuie împiedicat să mai ajungă la sol. Peisajul national trebuie să devină un mozaic de păduri și câmpii. Mai multă pădure înseamă mai multă rezervă de apă în sol de care vor beneficia, culturile agricole și clima. Ori astăzi în cele mai multe zone de câmpie te poți uita 360 de grade în jur fără să vezi vreun copac. Sugerez intervenția Președinției în această direcție”, este de părere Păun.

Articolul precedentRareș Bogdan a avut răspunsuri la 40 de întrebări, inclusiv despre candidatura sa la prezidențiale: „Nu exclud în viața asta, sunt tânăr”
Articolul următorSimpatizant al lui Putin: ”Rușii nu pot servi o cafea în restaurantele din Europa. Oamenii le scuipă în ceașcă”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time