Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a fost prezent duminică seara în sudioul Kanal D, pentru a răspunde la cele 40 de întrebări puse de Denise Rifai, ocazie cu care a fost abordat și subiectul prezidențialelor din 2024.

Candidatului la prezidențiale – mai exact, Rareș Bogdan vorbind despre posibilitatea să își depună o candidatură.

Potrivit sursei citate, Rareș Bogdan nu ia însă în calcul prea curând această opțiune, deoarece nu s-ar simți „suficient de bine pregătit”. În schimb, a spus Rareș Bogdan, se vede tot în aceeași postură ca cea de acum, anume de europarlamentar, sau, de ce nu, deputat sau senator.

Nu mă consider, astăzi, suficient de bine pregătit pentru a aspira și nici nu am indecența de a aspira la funcția prezidențială. Astăzi sau peste un an sau peste doi. Nu exclud că în viața asta, sunt tânăr, am timp, dar în niciun caz la următoarele alegeri nu voi fi un candidat al PNL. (…)

Cert este că opțiunea mea este pentru zona externă, pe zona Parlamentului European, pe zona Senatului României, nu mă duc spre zona administrației locale”, a explicat Rareș Bogdan.

Acestea fiind zise, Rareș Bogdan a vorbit și despre candidatul „perfect” la prezidențialele din 2024. Candidatul PNL, desigur. Iar dacă va fi cine și cum trebuie, a promis că îl va susține folosind „toată experiența și energia uriașă pe care o dețin”.

Nu voi accepta un alt candidat sprijinit de PNL decât un candidat al PNL. Nu voi fi printre liderii PNL care să aplaude un candidat al PSD, susținut de PNL. Exclus. În cazul meu nu.

Eu respect deciziile partidului. Vreau să cred că PNL are suficientă maturitate încât să înțeleagă că șansa lui este să aibă un candidat la președinție. Avem și noi 4-5 nume extrem de bune care pot fi oricând un candidat.

Nu vreau acum să anunț, dar cu siguranță pot fi oameni foarte buni. Pentru primul tur, PNL trebuie să aibă candidat. Nu voi fi în niciun caz eu, ca lucrurile să fie clare.

Am decența să spun clar că, în momentul acesta, sunt oameni mult mai bine pregătiți. Peste 10-15 ani putem sta de vorbă, până atunci mai învățăm”, a mai spus europarlamentarul PNL.

Articolul precedentDirectorul Bibliotecii Naționale: ”Nu doar unii elevi, ci și unii profesori din România sunt analfabeți”
Articolul următorAgent Green: ”Deșertificarea României este o amenințare minimizată și prost abordată de autorități”