Sursă foto: Facebook/Gabriela Firea
Sursă foto: Facebook/Gabriela Firea

Gabriela Firea a făcut publică performanța lui Răzvan Cercel, un tânăr din Buzău, crescut în sistemul de protecție specială.

Acesta a fost admis la Academia de Poliție din București, cu a patra medie pe țară.

Ministrul a explicat că Răzvan provine dintr-o familie cu nouă frați, iar toată copilăria și-a petrecut-o alături de asistenți maternali sau în casele de tip familial ale Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Buzău. 

În prezent, tânărul visează să ajungă cel mai bun inspector antidrog din țară

Acum a făcut cel mai important pas spre visul lui. A muncit pe brânci pentru asta, nu l-a descurajat nimic, a învățat când și pe unde a putut, a înțeles că doar asta este calea să reușească. Mă bucur că a avut alături oameni din sistem care l-au sprijinit cu tot ce le-a stat in puteri, iar eu, personal, le mulțumesc pentru asta!”, a scris Gabriela Firea pe contul de Facebook.

Ministrul Familiei: ”Întotdeauna vorbim sec despre “sistem” și uităm că acesta înseamnă, în primul rând, oamenii cu suflet, care cred în misiunea lor”

Mi-aș dori ca Răzvan să fie un model pentru toți copiii care cresc în grija statului, un exemplu că atunci când îți dorești din tot sufletul ceva, stă mai ales în puterea ta să reușești. E lecția pe care ne-o dă Răzvan azi! Însă, dincolo de emoțiile pe care le-am simțit auzind povestea lui Răzvan, vreau să le transmit toată susținerea mea copiilor pe care îi avem în grija statului și care, asemenea lui Răzvan, au visuri mari, dar atât de puține posibilități să le atingă, dacă nu le vom da și noi o mână de ajutor”, a adăugat ministrul Familiei.

Datorită modificărilor aduse legii 272/2004, copiii din grija statului au parte de un sprijin real

Gabriela Firea a explicat că, odată cu intrarea în vigoare a tuturor modificărilor aduse legii 272/2004, pe care a reușit să le deblocheze, în parlament, alături de colegii Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse și din Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, acești copii au parte de un sprijin real din partea statului, pentru a-și croi un viitor.

Subliniind importanța educației, ministrul a explicat că, dacă vor alege să-și continue studiile, vor fi sprijiniți, lunar, până la 26 de ani, cu o indemnizație de 2.500 de lei.

De asemenea, acești bani îi vor primi și dacă au un loc de muncă, tot până la 26 de ani.

Gabriela Firea: ”Cei care, la 18 ani, aleg să plece din sistem vor primi o sumă de trei ori mai mare decât cea care le revenea până acum, anume 7650 de lei”

Trebuie însă să știe că, odată decizia luată, nu se vor pot răzgândi și nu se vor putea întoarce în centre sau în locurile în care se aflau în plasament, așa încât o astfel de opțiune trebuie cântărită îndelung, iar alegerea trebuie făcută luând în calcul toate implicațiile și consecințele”, a transmis ministrul Familiei din România.

Articolul precedentAbia după trei ani, medicul ginecolog Florian Robe a fost acuzat de tentativă de omor. Este suspect că a maltratat copiii născuți prematur. O mamă, însă, îi sare în apărare
Articolul următorConsilierul lui Zelenski, după explozia de pe podul Kerci din Crimeea: ”Tot ce a fost furat trebuie returnat Ucrainei”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time