Sursa foto: KyivPost/Twitter
Sursa foto: KyivPost/Twitter

Consilierul preşedintelui Volodimir Zelenski a declarat, într-o postare pe Twitter, că explozia de pe podul Kerci din Crimeea este doar ”începutul”.

Cu toate acestea, consilierul preşedintelui nu a revendicat, în mod direct, responsabilitatea ucraineană pentru această deflagrație, au transmis jurnaliștii de la publicația britanică, The Guardian.

Explozia de pe podul Kerci din Crimeea a avut loc în această dimineață, la ora 6.00

Mai mulți martori au afirmat că deflagrația a putut fi auzită de la kilometri distanţă.

Explozia a fost produsă în momentul în care un tren traversa podul.

Consilierul președintelui ucrainean: ”Tot ce este ilegal trebuie distrus”

Crimeea, podul, începutul. Tot ce este ilegal trebuie distrus, tot ce a fost furat trebuie returnat Ucrainei. Tot ce aparţine ocupaţiei ruse trebuie expulzat”, a scris Mihailo Podoliak, consilierul preşedintelui ucrainean, pe contul său de Twitter.

Podul strategic rutier și feroviar leagă Rusia de Crimeea

După explozie au fost dărâmate mai multe secțiuni ale construcției. De asemenea, potrivit Comitetului Național Antiterorism (CNA) din Rusia, citat de Ria Novosti, un camion a fost aruncat în aer.

La ora șase și șapte minute, pe partea auto a podului Crimeea dinspre partea peninsulei Taman, un camion a fost aruncat în aer, ceea ce a dus la aprinderea a șapte cisterne de combustibil ale unei garnituri de tren care se îndrepta spre peninsula Crimeea”, se arată în raport.

Articolul precedentGabriela Firea: ”Copiii și tinerii care cresc în grija statului au parte de un sprijin real, pentru a-și croi un viitor”
Articolul următorNăstase boicotează ING Bank și magazinele Mega Image, pe motiv că Olanda s-ar opune la aderarea României la Spațiul Schengen
Jurnalist full-time / Pesimist part-time