Sursa: Facebook

Allen Coliban, primarul Brașovului și vicepreședinte al USR PLUS, a ținut la rândul său să facă o comparație „la îndemână” vizavi de relația tensionată dintre partidul din care face parte și PNL.

Într-o țară în care violența domestică este un fenomen național, cum altfel să vorbești pe înțelesul tuturor și să nu faci comparații între politică și agresiunile familiale?

Așa că, după ce liderul UDMR Kelemen Hunor a pus egal între situația PNL&USR PLUS și un pumn în gură dat de un pretendent viitoarei sale soții, Allen Coliban a arătat că de fapt agresorul din poveste este PNL, „care și-a bătut femeia și după aceea nu mai vrea s-o primească înapoi, din orgoliu”.

Declarația primarului Brașovului a fost făcută ieri, la Digi24, Coliban subliniind că cei care au încălcat parteneriatul au fost cei de la PNL, de aceea USR PLUS a avut toate motivele să se retragă de la guvernare în urmă cu o lună și jumătate.


Colegilor de la Putere, de la PNL și UDMR (…) le spun așa: Cât mai ținem acest circ? Cât mai țineți domnilor această șmecherie, această bătaie de joc cu privire la ce s-a întâmplat cu adevărat.

Și noi am putea să spunem că atitudinea PNL-ului este similară cu a bărbatului care și-a bătut femeia și după aceea nu mai vrea s-o primească înapoi, din orgoliu.

(…) Există un acord de guvernare pe care noi l-am respectat, acord bazat pe reforme, măsuri, pe care PNL-ul l-a încălcat în mod repetat, inclusiv acest tip de respect pe care-l ai într-o coaliție de a te sfătui și de a dialoga cu partenerii de coaliție înainte de a face schimbări majore.

Am avut doi miniștri care ne-au fost dați jos. Ceea ce spuneți dumneavoastră, dincolo de declarații politice, sunt un joc cinic și al ironiei cu soarta românilor care la ora actuală este una nefericită.

De lipsa dumneavoastră de discernământ și de decizie din aceste momente profită PSD-ul și va profita și în 2024”, a avertizat Allen Coliban, la Digi24.

În urmă cu câteva zile, Kelemen Hunor arăta că este de înțeles ca PNL să refuze să se alăture în acest moment USR PLUS și premierului desemnat Dacian Cioloș, dat fiind trecutul nu prea îndepărtat.

Nu poți să spui că astăzi te dau jos, îți dau un pumn în gură și a doua zi te cer de nevastă. (…) Președintele a venit și a propus așa cum scria în decizia CCR, o propunere care poate să întrunească o majoritate care a fost probată săptămâna trecută”, explica liderul UDMR.

Articolul precedentGeorge Simion: „Klaus Iohannis joacă poker cu destinul românilor”.
Articolul următorPrimii pacienți cu COVID-19 au fost transferați la Spitalul Mobil din Lețcani