Kelemen Hunor (RFI)

Fostul vicepremier Kelemen Hunor e de părere că Iohannis l-a propus pe Dacian Cioloș pentru funcția de premier datorită majorității PSD-USR-AUR. De asemenea, liderul UDMR a mai precizat că Cioloș trebuie să explice de ce a decis să de-a jos cu Guvernul.

 „Nu poți să spui că astăzi te dau jos, îți dau un pumn în gură și a doua zi te cer de nevastă”, a afirmat vicepremierul interimar, relatează Digi24. Mai mult, Hunor susține că președintele „a făcut ce era de făcut”.

„Președintele a venit și a propus așa cum scria în decizia CCR, o propunere care poate să întrunească o majoritate care a fost probată săptămâna trecută”, a mai precizat liderul UDMR.

UDMR cere explicații lui Cioloș pentru demiterea Guvernului Cîțu

Kelemen Hunor e de părere că în situația actuală e nevoie de plafonarea prețurilor și acordarea unui ajutor antreprenorilor. Mai mult, liderul UDMR susține că Cioloș are șanse ca guvernul propus de el să fie sprijinit de majoritatea politică.

„Nu poți să spui că astăzi te dau jos, îți dau un pumn în gură și a doua zi te cer de nevastă. E un mod de a face o apropiere destul de ciudată. Nu merge. Eu nu am datele necesare să vorbesc în acest moment și oricum dacă UDMR ar susține nu are majoritate trebuie să găsească și pe altcineva. Dar eu nu cred că va căuta la noi, va căuta unde are majoritate”, a declarat Kelemen Hunor, luni, la B1TV, conform sursei citate.

Liderul USR Dacian Cioloș a anunțat că miercuri va avea loc prima discuție cu liderii PNL, UDMR și ai minorităților naționale, după ședinta Guvernului. Echipa de negociere este formată din Dan Barna, Anca Dragu, Cătălin Drulă, Vlad Voiculescu şi Ionuţ Moşteanu.

Președintele USR are la dispoziție 10 zile pentru obținerea celor 234 de voturi minim necesare pentru votul de încredere în Parlament. Fostul președinte PNL, Ludovic Orban, a explicat că Dacian Cioloș nu va fi susținut de niciun partid politic. Mai mult, desemnarea liderului USR s-a produs din cauza faptului că atât PNL, cât și PSD nu a venit la consultările de la Cotroceni cu o propunere de premier.

Kelemen Hunor: Săptămâna viitoare vom participa la consultările de la Cotroceni

Articolul precedentISU Prahova controlează secțiile ATI din județ
Articolul următorUn tânăr nevaccinat a folosit certificatul verde al lui Macron
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.