Foto: Euractiv
Foto: Euractiv

În urma unei scurgeri de informații, certificatul de vaccinare al lui Emmanuel Macron a fost publicat online. Documentul a ajuns inclusiv pe rețelele de socializare.

Este motivul pentru care, în data de 5 octombrie, un bărbat nevaccinat a fost arestat în Franța, după ce a prezentat certificatul verde al preşedintelui.

Bărbatul care deținea certificatul verde emis pe numele lui Emmanuel Macron a fost arestat şi dus la secția de poliție

Tânărul, în vârstă de 19 ani, intenționa să intre într-un spital din Marsilia. Conform Actu17, barbatul a folosit un certificat verde fals, certificat pe care l-a prezentat la poarta spitalului Salvator.

După ce a prezentat certificatul verde care îi aparţine preşedintelui Emmanuel Macron, barbatul a fost eliberat la scurt timp. Cu toate acestea, a fost amendat pentru ”prezentarea unui document de sănătate aparţinând unei terţe părţi”.

Tânărul a precizat că a luat certificatul sanitar de pe internet cu scopul de a se distra

Codul QR de vaccinare aparținând lui Emmanuel Macron a fost publicat online pentru scurt timp într-o scurgere de informaţii. Persoanele care l-au publicat au fost indentificate, dar în timpul în care a fost disponibil online codul QR a fost salvat de multe persoane, scrie Mediafax, preluând Le Figaro.

Conform legii, prezentarea în Franţa a „unui certificat verde aparţinând altei persoane” este pasibilă de o amendă de clasa a IV-a în valoare de 750 de euro. Amenda este redusă la 135 de euro, în cazul în care plătită imediat. În cazul unei infracţiuni repetate în termen de cincisprezece zile, amenda se ridică la 1.500 de euro.

În data de 24 septembrie, Raed Arafat, secretar de stat MAI, a precizat că persoanele care prezintă certificate false își asumă responsabilitatea în fața unui dosar penal.

Articolul precedentKelemen Hunor: „Nu poți să spui că astăzi te dau jos, îți dau un pumn în gură și a doua zi te cer de nevastă”
Articolul următorIoan Niculae rămâne la închisoare. Tribunalul Constanța i-a respins acestuia cererea
Jurnalist full-time / Pesimist part-time