Kelemen Hunor (Facebook)

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a anunțat joi, în urma consultării cu președinții organizațiilor județene și teritoriale ale UDMR, că își dorește să rămână la guvernare și să rezolve această criză cât mai curând posibil. 

Kelemen Hunor a mai precizat că e nevoie de un guvern pentru soluționarea problemelor cauzate de prețurile galopante ale energiei și gestionarea situației pandemice.

”Reacțiile oamenilor ne confirmă faptul că am lucrat bine, trebuie să rămânem la guvernare”, a declarat liderul UDMR, relatează Antena3.  

Criză politică declanșată de căderea Guvernului Cîțu trebuie rezolvată

Kelemen Hunor a mai explicat că partidul pe care îl conduce va reprezenta, în continuare, ”stabilitatea și raționalitatea”, iar această criză trebuie rezolvată cât mai curând posibil. În urma anunțului făcut de președinte, de a consulta abia săptămâna viitoare partidele, liderul UDMR a anunțat participarea la consultările de la Cotroceni.  Căderea guvernului nu l-a luat prin surprindere pe Kelemen Hunor, iar refacerea coaliției, susține el, e foarte puțin probabilă.

Hunor: E important să se găsească o personalitate

De asemenea, una dintre soluțiile pentru rezolvarea acestei crize e reprezentată de formarea unui guvern minoritar. Totodată, președintele UDMR susține că cei care au votat moțiunea de cenzură depusă de PSD nu au venit cu o alternativă, singurul scop fiind să dea jos, cu orice preț, pe Florin Cîțu.

Întrebat dacă ar fi de acord cu alegerile anticipate, Hunor a mai precizat că în contextul actual astfel de alegeri nu sunt posibile.

”Important este să se găsească o personalitate, o persoană, un om politic, de undeva din Parlament, din partidele parlamentare”, a conchis liderul UDMR.  

Dan Barna, vicepreședintele USR PLUS, susține că refacerea coaliției de guvernare este posibilă, atâta timp cât Florin Cîțu nu va mai fi premier. Totodată, Dacian Cioloș e de părere că e nevoie de negocieri acerbe pentru rezolvarea crizei și de o persoană care să își asume programul de guvernare.

Marți, 5 octombrie, guvernul condus de Florin Cîțu a fost demis după ce moțiunea de cenzură depusă de PSD a fost votată de 281 de parlamentari. Șeful statului a anunțat că săptămâna viitoare vor urma primul rând de negocieri cu partidele politice pentru formarea unui nou executiv.

Kelemen Hunor, liderul UDMR, sceptic în ceea ce privește refacerea coaliției

Articolul precedentValeriu Gheorghiță avertizează că România se află într-o situație mai gravă decât cea din regiunea Lombardia, de anul trecut
Articolul următorProvocare: Raluca Turcan ar trebui să trăiască din salariul minim, de 1.524 lei
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.