Foto: preluare Capital

Kelemen Hunor a precizat, într-un interviu la Digi FM, că șansele lui Dacian Cioloș de a forma o majoritate sunt destul de reduse. De asemenea, liderul UDMR a recunoscut că nu este optimist în această privință. Astăzi, 13 octombrie, Cioloș va discuta cu liderii PNL, UDMR și cel al minorităților.

Președintele USR trebuie să dovedească dacă este în stare să coaguleze o majoritate a partidelor parlamentare. „Omul politic, într-o astfel de situație, dă dovadă de calitățile de om politic și în momentul în care are capacitatea de a coagula o majoritate”, a declarat liderul UDMR.

Hunor: „Nu sunt foarte optimist, recunosc”

Liderul UDMR a precizat că nu e încrezător în formarea unei majorități care să-l susțină pe Cioloș. Cu toate acestea, Hunor e de părere că acum e momentul să dovedească abilitățile sale de om politic pentru convingerea liderilor partidelor să-l susțină.

„Nu sunt foarte optimist, recunosc. Eu am văzut că a reușit să coaguleze o majoritate acum câteva săptămâni. Totuși, a fost o majoritate de 281 de voturi. A fost un talent, o capacitate, o ambiție prin care a reușit să demonstreze că se poate forma o majoritate”, a mai precizat Kelemen Hunor.

Cu toate acestea, Hunor a dat de înțeles că atât criza sanitară, cât și cea a facturilor uriașe poate fi rezolvată sub conducerea unui guvern interimar. Dacian Cioloș, pe de altă parte, e de părere că e nevoie urgent de instalarea unui guvern susținut de către Parlament care să facă bugetul pe anul următor.

Cioloș caută refacerea coaliției de guvernare pentru a scoate țara din criza politică

„La pandemie are Guvernul, indiferent ce Guvern, pârghiile necesare de a interveni permanent, în fiecare zi, în fiecare moment. Pentru buget nu există posibilitatea guvernului interimar. Totuși, nu poți să treci în anul viitor fără buget”, a mai spus Hunor, relatează Digi24.

Dacian Cioloș se întâlnește astăzi, 13 noiembrie, la sediul PNL, pentru o primă discuție în vederea formării unei majorităţi parlamentare. Liderul USR își dorește refacerea coaliției. Conform Constituției, Cioloș are 10 zile pentru a se prezenta în faţa Parlamentului ca să ceară votul de încredere asupra programului şi întregii liste a Guvernului.

Kelemen Hunor, atent cu propunerile lui Cioloș

Articolul precedentCe variante are premierul desemnat dacă nu se „leagă” coaliția
Articolul următorPrimarul Cristian Popescu Piedone îl consideră pe Marian Godină bine-venit „la noi în 5”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.