Kelemen Hunor, atent cu propunerile lui Cioloș

„Refacerea coaliției este posibilă numai dacă toți care au fost prezenți la negocierile din decembrie anul trecut vor face parte din aceasta, adică: PNL, UDMR și grupul minorităților naționale”, transmite liderul UDMR.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor va participa la întânirea de miercuri, la invitația premierului desemnat, Dacian Cioloș, alături de PNL, USR și grupul minorităților, de altfel, aceasta fiind și „componența” de la negocierile din decembrie. În opinia sa, vicepremierul demis consideră că un punct important pe „ordinea de zi” de mâine îl reprezintă componența noului cabinet, care va avea o misiune imposibilă, cu patru puncte vitale ce trebuie gestionate foarte bine, dar mai ales foarte repede: valul patru al pandemiei, creșterea prețurilor la energie, realizarea bugetului pentru anul viitor, dar și proiectele asumate prin Programul Național de Redresare și Reziliență.

„Miercuri vom participa la întâlnirea la care Dacian Cioloș a invitat PNL, UDMR și grupul minorităților naționale. Vom asculta cu atenție propunerea președintelui USR: programul de guvernare, strategia propusă pentru atingerea obiectivelor asumate în programul de guvernare, dar şi componența noului cabinet, după care vom decide despre sprijinirea noului guvern. Refacerea coaliției este posibilă numai dacă toți care au fost prezenți la negocierile din decembrie anul trecut vor face parte din aceasta, adică: PNL, UDMR și grupul minorităților naționale”, a scris Kelemen Hunor pe pagina sa de Facebook.

Totodată, acesta a precizat și care sunt cele patru domenii pe care premierul desemnat trebuie să le gestioneze cu o foarte mare seriozitate, fiind prioritare în acest moment. „Trebuie să învingă valul patru al pandemiei, trebuie să rezolve problema prețurilor galopante la energie, trebuie să pregătească bugetul pe anul 2022 și proiectele asumate din PNRR”, a concluzionat liderul UDMR, Kelemen Hunor.

La această întâlnire, care este o „primă rundă” a negocierilor, la solicitarea premierului interimar, vor participa doar președinții celor trei formațiuni, adică Florin Cîțu, Kelemen Hunor și Dacian Cioloș.

„Asta a fost propunerea domnului președinte Florin Cîțu. Am acceptat-o. Vreau să avem această discuție indiferent de format, să vedem care este deschiderea colegilor, ca să știm și noi ce avem de făcut”, a declarat Dacian Cioloș, la B1 TV.

Violeta Alexandru: „Nu este totul despre bani, acces la putere și la resurse”

Articolul precedentVioleta Alexandru: „Nu este totul despre bani, acces la putere și la resurse”
Articolul următorCe variante are premierul desemnat dacă nu se „leagă” coaliția