Violeta Alexandru: „Nu este totul despre bani, acces la putere și la resurse”

Fostul ministru al Muncii nu dă vreo șansă refacerii coaliției de guvernare

Deputatul Violeta Alexandru este considerată de Orban ca una dintre persoanele capabile pentru a deveni premier din partea PNL, mai ales în cazul în care cel desemnat de Klaus Iohannis nu va reuși să formeze guvernul în următoarele 10 zile. De altfel, fostul ministru al Muncii este de părere că această coaliție nu se va reface, iar tot ce se întâmplă în acest moment este doar o formă ca politicienii să se păcălească singuri, deși timpul nu permite acest lucru.

„Acum, sincer, chiar doriți să ne păcălim singuri, să ne amăgim? Avem timp? E momentul, cu ambulanțele transportând bolnavii și staționând cu orele în curtea spitalelor ca să se elibereze un loc pentru internare, să analizăm când i-a trimis D. Cioloș SMS-ul lui F. Cîțu și ce i-o fi răspuns acesta, dacă i-a răspuns? Groaznic trebuie să fie pentru un doctor să decidă pe cine internează și pe cine nu, în condițiile în care nu mai sunt locuri. Deja întreținerea e mai scumpă și nici nu am intrat în iarnă. Și noi când ne certăm când nu ne vorbim, împingem lucrurile spre variante groaznice, avem orgolii. Putem să cerem la nesfârșit public #faraorgolii. De fapt, avem”, a scris Violeta Alexandru, pe Facebook.

„Nu se va reface coaliția. S-a terminat”

În privința stategiilor care se încearcă în aceste zile, fostul ministru afirmă că sunt persoane mai sofisticate decât persoana sa, care este adepta lucrurilor simple, clare și transparente. „Mă ajută și comunicările publice ale conducerii PNL precum și comunicarea cu parlamentarii. Prefer să accept realitatea decât să mă păcălesc singură. Nu se va reface coaliția. S-a terminat.

Să zicem că s-ar întâmpla ceva extraordinar și stabilizăm lucrurile. Și dacă apucăm să schițăm, să propunem ceva reforme – nu se vor putea implementa pentru că nu mai există, după cât am atacat USR, după cum încercăm să ne convingem asupra situației create, un sprijin solid, pro-reforme în Parlament (avem, desigur, varianta PSD – PNL va plăti un cost enorm pentru această mișcare care se va vedea, oricât am ascunde). Și, cel mai grav, nici nu mai au oamenii încredere. Vor pune la îndoială eficiența oricărei propuneri”, a mai scris fostul ministru.

De altfel, liberalul a subliniat și faptul că societatea actuală nu mai are încredere în PNL, care de altfel a scăzut srastic în sondajele de opinie, mai mult, că va fi extrem de greu ca PNL să mai ia măsuri corecte. „Pe fondul a ceea ce se anticipează în lunile următoare, pare că România va fi aruncată în brațele populiștilor. Nu voi rămâne tăcută, supusă, în fața acestui previzibil scenariu. Ca să vezi că, de fapt, nu este totul despre bani, acces la putere și la resurse. Este și despre ce societate vei conduce”, a concluzionat deputatul PNL, Violeta Alexandru.

Dacian Cioloș, soluție sau o capcană politică

Articolul precedentFlorin Roman: „Domnul Orban nu foloseşte aplicaţia WhatsApp şi atunci va trebui să îşi instaleze şi domnia sa această aplicaţie”
Articolul următorKelemen Hunor, atent cu propunerile lui Cioloș