Foto: Facebook

Președintele USR, Dacian Cioloș, premierul desemnat de Klaus Iohannis, afirmă că USR „a făcut ceea ce trebuie să dacă un partid politic: să își asume o situație de criză”, iar această afirmație vine în contextul în care susținători de ai lui sunt îngrijorați cu privire la atragerea formațiunii într-o „capcană”. Atât politică, dar mai ales una care să îi oprească „drumul” spre Cotroceni înainte de a porni spre Palat.  

„Am primit sute de întrebări și mesaje legate de nominalizarea mea ca premier în acest moment de criză. Cei care mi-au scris sunt îngrijorați că am fost atrași într-o capcană politică sau că mi s-a oferit această soluție pentru a mi se închide oportunitatea unei candidaturi prezidențiale. Îmi doresc să lămuresc această situație, pentru a nu continua speculații sau îngrijorări care nu-și au rostul”, a scris Dacian Cioloș pe pagina sa de Facebook.

Fost premier în 2016, Cioloș a precizat că din punct de vedere politic, USR, de pe locul trei a fost singurul care a prezentat o soluție politică, deși unii spun că ei sunt principalii vinovați pentru criza politică.

„Nu suntem blocați în probleme interne, nu jucăm criza politică gândindu-ne la voturile de peste doi ani. Pur și simplu, am făcut ceea ce trebuie să facă un partid politic: să își asume o situație de criză și să răspundă pe măsura momentului în care ne găsim”, a mai scris Cioloș, care a adăugat că situația actuală nu permite trageri de timp, „măsurând cu șublerul ce avantaje ne ies dacă speculăm momentul”, ci este nevoie de acționare.

Cât privește perspectiva personală, Cioloș a transmis că ar trebui să existe mai multă îngrijorare pentru cei bolnavi și care nu au loc în spitale sau de cum se vor plăti facturile în această iarnă. „Nu e cazul să se îngrijoreze nimeni pentru cariera mea politică sau pentru candidatura mea la președinție. Suntem în plină pandemie și se pierd sute de vieți omenești în fiecare zi, iar societatea noastră trebuie să iasă din fascinația jocului politic și să se îngrijoreze pentru adevăratele motive”, a mai scris Dacian Cioloș.

De altfel, acesta a subliniat și care este principala greșeală a politicienilor – au crezut mereu că totul este despre ei. „Guvernarea este despre cum se vor descurca românii în aceste luni dificile în care pandemia amenință pe fiecare dintre noi, iar facturile sunt o povară peste care unii dintre noi nu vor fi în stare să treacă”, a concluzionat premierul desemnat pentru „misiunea imposibilă”.

Liderul social-democrat îi transmite un mesaj clar lui Cioloș: PSD nu este a doua opțiune

Articolul precedentLecții de campanie pro-vaccinare, democrație și scepticism extrem
Articolul următorBani pentru instituțiile de spectacole din țară, prin pixul lui Cîțu