Președintele PSD Marcel Ciolacu (foto Hotnews)

Marcel Ciolacu susține că punerea PSD-ului pe locul doi în negocierile pentru formarea unei majorități reprezintă un lucru neserios. Liderul PSD îi transmite „succes” în negocierile cu partidele politice. Mai mult, Ciolacu i-a amintit liderului USR că partidul pe care îl conduce a câștigat alegerile și i „se pare o abordare total neserioasă din partea domniei sale să considere PSD a doua opţiune”, a adăugat liderul PSD.

Ciolacu a precizat că nu există nicio șansă ca PSD să-l susțină pe Dacian Cioloș, amintit de modul dezastruos în care a condus Guvernul cât timp a fost premier. De asemenea, liderul PSD a mai declarat că nu l-a surprins decizia lui Iohannis, iar la întâlnirile de luni de la Palatul Cotroceni a discutat de creearea unei majorități și stabilitate. Cu domnul președinte vorbesc despre problemele României și despre PSD”, a conchis Ciolacu, relatează Digi24.

PSD nu-l susține pe Dacian Cioloș pentru funcția de premier

Șeful social-democraților e de părere că în cazul în care nu se va ajunge la o înțelegere între PNL și USR, alegerile anticipate reprezintă cea mai bună variantă. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Marcel Ciolacu susține că programul de guvernare se rezumă la „sărăcie, frig și foame”.

Mai mult, social-democrații au de gând să formeze o majoritate parlamentară, acuzând liberalii că au dus țara într-o criză fără precedent. Altfel spus, liderul PSD a amintit că în perioada conducerii Guvernului Cîțu au crescut prețurile la alimente cu 40%, iar prețul la energie a explodat.

„Sărăcie, Frig şi Foame – acesta este adevăratul program de guvernare al oricărui premier pus de Iohannis, indiferent că-l cheamă Cioloş sau Cîţu! (…) Românii tremură de frig în case, bolnavii tremură de spaimă în spitale, copiii trec săptămânal cu sutele de mii către o şcoală online formală şi fără resurse reale de funcţionare”, a scris Ciolacu, marţi, într-o postare pe Facebook.

După desemnarea lui Cioloș de către Iohannis pentru funcția de prim-ministru, PSD a declarat ferm că nu vor acorda votul de încredere. Acestui demers a aderat și AUR. Liderul USR a explicat că mâine, 13 octombrie, vor avea loc negocieri cu liderii PNL și UDMR.

Ciolacu: „Sărăcie, Frig și Foame – acesta este adevăratul program de guvernare”

Articolul precedentIoan Niculae rămâne la închisoare. Tribunalul Constanța i-a respins acestuia cererea
Articolul următorFranţa interzice ambalajele din plastic: ”Folosim o cantitate scandaloasă de plastic de unică folosinţă”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.