Radu Mihaiu (preluare HotNews)

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu a urmărit „cu mare interes” investigația făcută de cei de la Recorder, în urma căreia a fost descoperită o adevărată rețea care lucra la construcția și reabilitatea bisericilor din bani publici, totul cu „binecuvântarea -și uneori chiar cu semnătura- Preafericitului Părinte Daniel”, potrivit celor de la Recorder, fiind vorba de sute de milioane de lei. Motiv pentru care Mihaiu a decis și postat pe pagina sa de Facebook că nu va plăti niciun ban către parohii până nu sunt făcute „verificări amănunțite” care să arate cheltuirea corectă a acestora. Totodată a precizat că în timpul mandatului său a fost votată finanțarea pentru două parohii și o mănăstire.

„Am urmărit cu mare interes investigaţia Recorder. Știam că sunt pe urmele a ceva necurat din moment ce ne-au cerut o serie de informații despre istoricul acestor ajutoare financiare, informații pe care le-am furnizat imediat. Într-un stat sănătos presa scoate la lumină astfel de probleme.

Am susţinut şi susţin în continuare sprijinirea a 2 componente ale activităţii bisericii: componenta culturală şi componenta socială. În mandatul meu a fost votat sprijin financiar pentru 2 parohii şi o mănăstire: 450.000 lei pentru refacerea monumentului istoric Mănăstirea Plumbuita, 430.000 lei pentru cantina socială de la Parohia Doamna Oltea, 133.000 lei pentru centrul social de la Parohia Oţetari (nu 700.000 cât spune domnul Iorga în reportaj)”, a scris Mihaiu pe Facebook.

Edilul a precizat că sumele aprobate nu au fost și plătite, dar îi asigură pe cetățenii plătitori de taxe că nu va face plățile decât în anumite condiții. „Asigur toţi cetăţenii sectorului 2 că nu voi mai plăti niciun ban către parohii, decât în urma unei verificări amănunţite care să arate că aceşti bani sunt cheltuiţi corect, şi nu la preţuri supraevaluate”, a mai scris Mihaiu, subliniind necesitatea ca aceste cazuri să fie „luminate”, mai ales să suspiciunile care sunt în acest moment în privința acestor achiziții „vor afecta chiar și proiectele benefice pentru comunitate”.

Bănescu, între ciocanul lui Teodosie și nicovala lui Daniel

Articolul precedentVictor Costache: „Noi, medicii, lucrăm contra cronometru”
Articolul următorPeste 45.000 de pelerini au trecut pe la racla cu moaștele Sfintei Parascheva