Sursă foto: www.g4media.ro
Sursă foto: www.g4media.ro

Din 9 octombrie și până astăzi, peste 45 de mii de credincioşi au trecut prin faţa raclei Sfintei Parascheva. Timpul de așteptare al pelerinilor este de 20 de minute, comparativ cu 12 ore în anii precedenți. Dacă înaintea pandemiei, peste 100 de mii de oameni s-au închinat la Sfintele Moaște, anul acesta numărul pelerinilor este mai mic din cauza restricțiilor impuse de autorități.

Cu toate acestea, oamenii au venit din toate colțurile țării pentru a se ruga la racla cu moaștele Sfintei Parascheva. Chiar dacă este pandemie, masa pelerinilor se va păstra și anul acesta.

Credință pe timp de pandemie. O româncă a adus măști pe care le-a atins de racla Sfintei Parascheva

Mihaela Ghioca, directorul Direcției de Creșe Iași, a precizat că așteaptă credincioșii cu 12.000 de sarmale. „Direcția Creșe participă la masa pelerinului cu 12.000 de sarmale, care vor fi împărțite, din câte știu, la rând, când vor ieși pelerinii de la slujbă”, a declarat Mihaela Ghioca, relatează Antena3.

La racla Sfintei Parascheva, o româncă a atins de racla moaștelor Sfintei Parascheva un mănunchi de măști, în speranța să-i protejeze pe membrii familiei, iar virusul să-i evite. Dacă pe la racla sfintei au trecut mii de persoane, în spitalele din Iași curtea este plină de ambulanțe cu pacienți infectați cu COVID-19.

Persoanele bolnave trebuie să aștepte până la trei ore, ei fiind prioritizați în funcție de cât de gravă este starea lor. În Iași sunt 85 de pacienți în stare gravă la ATI, iar dintre cei 700 de bolnavi cu COVID internați, jumătate au nevoie de sursă de oxigen.

Pelerinajul la moaștele situate în Catedrala Mitropolitană din Iași a devenit unul dintre cele mai mari evenimente religioase din România. Mii de oameni se adună, în fiecare an, în cel de-al doilea weekend al lunii octombrie pentru a se închina Sfintei Cuvioase Parascheva.

Slujba din 14 octombrie va fi organizată pe o scenă amenajată în zona pietonalului Ștefan cel Mare. Participarea va fi permisă doar pe scaune, în limita a 500 (puse la dispoziție de Primăria Municipiului Iași), așezat și cu mască de protecție. Locuri de urmărire a slujbei vor fi organizate și în Piața Unirii și Piața Palatului Culturii, unde municipalitatea va pune câte 200 de scaune.

Mai puțini pelerini, la moaștele Sfintei Parascheva

Articolul precedentRadu Mihaiu „taie” finanțarea de la biserici în urma investigației Recorder
Articolul următorCiolacu, foarte sigur că doar PSD este capabil să scoată țara din criză
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.