Ciolacu, foarte sigur că doar PSD este capabil să scoată țara din criză

Liderul social democraților face o comparație între situația actuală și cea din vremea lui Constantinescu, deși criza de acum, generată și de pandemie, nu are grad de comparație

Președintele PSD, Marcel Ciolacu este foarte sigur pe partidul său și consideră că „doar” acesta poate scoate țara din cea mai grea situație socio-economică din ultimii 20 de ani, în care România se confruntă cu o criză sanitară, fără precedent, dar și cu cea economică venită pe fondul creșterii alarmante a prețului la energie electrică și gaz.

„Dreapta întoarce România în anii 1996-2000: o altă Convenție Democrată, cu  PNL și USR, se ceartă pe putere, în vreme ce țara se scufundă în criză!

Avem cea mai mare inflație din ultimii 10 ani. Școlile și spitalele nu au bani să plătească utilitățile. O treime din micile companii sunt în insolvență sau au închis definitiv afacerile. Iar sistemul sanitar este îngenuncheat de pandemie”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

Acesta a descris cele două „tablouri”, despre care spune că indiferent de combinații, rezultatul este unul singur și sigur: PSD la guvernare.  „La Cotroceni, un alt Emil Constantinescu – mult mai depășit de situație – se joacă de-a Ciorbea și Radu Vasile cu Guvernul. Și, la fel ca atunci, indiferent ce combinații ar face, ajungem la același rezultat: doar PSD este capabil să scoată țara din cea mai grea situație socio-economică din ultimii 20 de ani!”, a mai scris Ciolacu.

Altfel, astăzi va avea loc o primă întâlnire a premierului desemnat, Dacian Cioloș, cu Florin Cîțu (PNL), Kelemen Hunor (UDMR) și Varujan Pambuccian (reprezentantul minorităților naționale) în vederea discuțiilor pentru stabilirea unui guvern care, în actualul context, va avea o misiune imposibilă: gestionarea pandemiei, în plin val patru, luarea de măsuri ca urmare a creșterii prețului la energie și gaze, precum și proiectele cuprinse în Planul Național de Redresare și Reziliență.  

Barna: „Dacă se deschid negocierile pe bune, probabil la începutul săptămânii viitoare am putea să avem o concluzie”

Articolul precedentPeste 45.000 de pelerini au trecut pe la racla cu moaștele Sfintei Parascheva
Articolul următorSpitalul mobil din Lețcani a primit 50 de concentratoare de oxigen