Sursa foto: Digi24

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că cele 50 de concetratoare de oxigen trimise de Polonia vor ajunge la Spitalul mobil din Lețcani. Aparatura a fost donată prin Mecanismul European de Protecție Civilă, precizează Guvernul.

Statul român a cerut ajutor în combaterea efectelor produse de creșterea masivă a numărului de cazuri confirmate cu COVID-19. Comisia Europeană a luat act de solicitarea României, iar astăzi, 13 octombrie, concentratoarele de oxigen au ajuns la Spitalul mobil din Lețcani, relatează Digi24.

Mai multe state europene au hotărât să ajute statul român în lupta cu pandemia

Transportul materialelor sanitare destinate pacienților infectați cu COVID-19 a fost asigurat de către Polonia. Concentratoarele de oxigen au ajuns în această dimineață la Iași. Inspectoratul pentru Situații de Urgență urmează să facă recepția echipamentelor, iar apoi să fie trimise la unitatea modulară din Lețcani.

Totodată, Spitalul mobil din Lețcani a început să primească din nou pacienți, după ce redeschiderea spitalului a fost amânată din cauza unor probleme cu instalația de oxigen. Pacienții diagnosticați cu COVID-19 au fost transferați de la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iași. Pe lângă Polonia, Olanda a donat 200 de concentratoare de oxigen, iar Germania a decis să trimită statului român 12.700 de medicamente, similare cu Tocilizumab.

Ungaria a decis să ajute țara noastră prin mutarea pacienților cu COVID-19

Solidaritatea de care au dat dovadă țările membre Uniunii Europene e necesară în această perioadă dificilă prin care trece țara noastră. Toate resursele pe care România le-a primit au fost posibile datorită Mecanismului European de Protecție Civică și Programul RescEU.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, în contextul pandemic în care se afla țara noastră, a precizat că este în discuții cu Ungaria pentru transferul de pacienți cu COVID din România. Totodată, șeful DSU a mai susținut vor fi folosite facilități din zona transfrontalieră.

În ultimele 24 de ore s-au înregistrat pe teritoriul țării noastre peste 16.000 de noi cazuri de infectare cu COVID-19. Totodată, de la debutul pandemiei și până acum s-a înregistrat un record de decese: 442 de oameni și-au pierdut viața în lupta cu boala.

România primește concentratoare de oxigen din Olanda şi Polonia

Articolul precedentCiolacu, foarte sigur că doar PSD este capabil să scoată țara din criză
Articolul următorGabriela Firea cere Ministerului Sănătății datele cu privire la donarea de plasma imună
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.