Robert Sighiartău (Facebook)

Robert Sighiartău, secretarul general al PNL, a afirmat la Digi 24 că ar trebui renegociate portofoliile, în eventualitatea reîntoarcerii USR PLUS la guvernare, condiționată de prezența unui alt premier liberal. Mai mult, Sighiartău exclude varianta propusă de Dacian Cioloș, cu prim-ministru de la USR PLUS, în contextul în care PNL este cel mai mare partid din cadrul coaliției.    

Dacian Cioloș „taie” șansele de negociere pentru refacerea coaliției

„Este imposibil acest lucru pentru că PNL este cel mai mare partid din această coaliție și nu există această posibilitate”, a declarat Sighiartău, care a subliniat că și Cioloș este în campania pentru alegerile interne ale USR PLUS.
Totodată, Sighiartău precizează că gestul pe care cei de la USR PLUS a adus nemulțumiri și în rândul membrilor simpli ai PNL, care au atras atenția încă din decembrie, cu privire la negocierile portofoliilor, considerând că PNL a fost văduvit prin „pierderea” unor ministere grele.

„Odată cu noile negocieri, discuții care poate vor avea loc după aceste congrese, cei de la USR PLUS trebuie să știe că vom începe discuțiile de la zero în ceea ce privește această configurație guvernamentală, să rediscutăm anumite ministere pe care dânșii le vor avea și multe altele, inclusiv anumite lucruri care să ne asigure că nu se mai întâmplă astfel de crize guvernamentale”, a declarat deputatul Robert Sighiartău la Digi24.

Liberalul a precizat că nu este vorba de numărul de ministere, cum a dat de înțeles europarlamentarul Rareș Bogdan, cât despre configurația acestora, precum și despre ministerele pe care fiecare partid le va avea.

„Nu discut de numărul de ministere, discut despre configurația ministerelor și despre ministerele pe care fiecare partid le va avea. Și eu, și marea masă a PNL am fost și suntem nemulțumiți de felul în care s-a negociat în decembrie. Sunt foarte multe ministere unde avem oameni pregătiți, eficienți, mai eficienți decât cei de la USR PLUS, care pot ocupa anumite portofolii, astfel încât România să se dezvolte accelerat”, a mai precizat secretarul general al PNL.

Ce ministere a avut USR PLUS

Criza politică, cu amenințările cu moțiunea de cenzură a fost declanșată în urma remanierii minsitrului de Justiție, Stelian Ion, considerat vinovat pentru blocarea Programului Național de Investiții Anghel Saligny. Interimatul acestui portofoliu este asigurat de Lucian Bode, de la Interne.

Cei cinci miniștrii demisionari sunt: Cristian Ghinea de la Fonduri Europene, înlocuit de Florin Cîțu, care va asigura interimatul pentru cel mult 45 de zile, potrivit legislației în vigoare, Cătălin Drulă (Trasporturi), înlocuit de Dan Vîlceanu (Finanțe), Claudiu Năsui (Economie), înlocuit de Virgil Popescu (Energie),  Ciprian Teleman (Cercetare, Inovare și Digitalizare), înlocuit de Tanczos Barna (Mediu) și Ioana Mihăilă (Sănătate), înlocuită de Cseke Attila (Dezvoltare). Acestora li s-a alăturat și vice-premierul Dan Barna, co-președintele USR PLUS.

Rareș Bogdan crede că USR PLUS trebuie să plătească pentru comportamentul iresponsabil

Articolul precedent„Moartea vânătorului”. Cum iese în lume sufletul românesc
Articolul următorFostul președinte al PNL Valeriu Stoica crede că Florin Cîțu trebuie să părăsească partidul