Sursa: Facebook

Fostul președinte al PNL între 2001 – 2002 și ministru al Justiției în 3 guverne, în perioada 1996 – 2000, avocatul Valeriu Stoica nu se ferește să critice actuala situație din partid, când o mare parte dintre membrii fac scut în jurul premierului Florin Cîțu, indiferent de gafele politice ale acestuia.

Declarațiile au fost făcute aseară, în cadrul unei emisiuni TV, Valeriu Stoica arătând că PNL are numai de pierdut, inclusiv în fața electoratului.

În vârstă de 68 de ani, Stoica a părăsit PNL în 2006 și a devenit membru fondator al Partidului Liberal Democrat. Pe atunci, propunerea de excludere a lui Valeriu Stoica a venit de la PNL Bucureşti, al cărei lider era chiar Ludovic Orban. Decizia legată de viitorul lui Stoica în PNL a venit după ce acesta a criticat în repetate rânduri conducerea partidului, însă se pare că fostul președinte nu poartă ranchiună pentru trecut.

Fără a spune ce este cel mai bine pentru PNL, Valeriu Stoica punctează asupra faptului că „este o idee dezastruoasă să rămână Cîțu”, analizând ultimele decizii luate de premier.

Am asistat la o dinamitare a coaliției parlamentare. Este o idee dezastruoasă să rămână Cîțu chiar dacă piere lumea. În politică și în viață, cel mai grav este să ignori realitatea, să n-o vezi, sau dacă o vezi să n-o recunoști așa cum este. (…)

Dacă suntem puși în această alternativă „să rămână Cîțu chiar dacă moare lumea” asta înseamnă că o să murim pentru că nu vedem realitatea. (…) sper ca Iohannis să nu sacrifice șansa României de dragul unui proiect politic personal.

Singura soluție este să se renunțe la Florin Cîțu. Criza politică nu poate fi deblocată decât prin demisia lui Cîțu. Dacă se stă în data de 25 septembrie, PNL va avea un președinte fără credibilitate politică.(…) În firea lucrurilor este ca Florin Cîțu să-și dea demisia. Cu cât trece mai mult timp, cu atât mai multe pagube vor fi pentru PNL și România”, a punctat Valeriu Stoica, în emisiunea OFF/OnTheRecord, pe Aleph News.

Valeriu Stoica a comentat totodată și asupra variantei în care se va reface USL. „Dacă PNL se aliază cu PSD, PNL va fi marele perdant din 204. Dacă USR PLUS va fi în opoziție până în 2024, s-ar putea ca alegătorii PNL să se îndrepte spre USR PLUS”, a avertizat acesta.

Articolul precedentSighiartău ia în calcul negocieri „de la zero” pentru reconfigurarea guvernului
Articolul următorPonta are soluția pentru ieșirea din criză:„Refacerea USL e cea mai bună dintre cele rele”