Fostul lider al PSD, în prezent lider al Pro România, Victor Ponta, nu poate sta deoparte de „zbuciumul” vieții politice.

Deși au trecut ani buni de când PNL și PSD și-au jurat credință politică și au înființat Uniunea Social-Liberală (USL) și chiar dacă atunci contextul a fost altul, Ponta crede că în prezent, soluția pentru revenirea la normalitate este doar refacerea acestei alianțe.

USL s-a „născut” în 2011, când liderii PSD, PNL și PC – Victor Ponta, Crin Antonescu și Daniel Constantin, au semnat, la Palatul Parlamentului din București, protocolul de funcționare. USL și-a început, oficial în 2012 activitatea sa politică, an în care liderii USL au contestat acțiunile Guvernului Boc (2), Guvernului Ungureanu și cele ale președintelui statului, Traian Băsescu. Or în prezent PNL are guvern, dar și președinte al țării, ceea ce ar face ușor imposibil ca liberalii să se răzvrătească împotriva lor înșiși.

Aseară, Victor Ponta a arătat însă că PNL nu poate „duce” singur guvernarea după demisiile și demiterile celor din USR PLUS și, cum cale de întoarecere pentru aceștia din urmă nu există, liberalii probabil ar trebui să se gândească serios la fostele alianțe.

Aţi vrea să refacă USL-ul. Pe vremea USL-ului şi-a primit toată lumea pensiile, salariile. Am scăzut impozitele. Ţara nu e guvernată. Nici nu văd o soluţie! Soluţia cu refacerea USL e cea mai bună dintre cele rele. Dar altă soluţie cum?

Guvern minoritar format din PNL în care jumătate din PNL e cu Orban, restul contra? (…) Să-i aduci înapoi pe USR? Tocmai au spus că liberalii sunt hoţi, corupţi. (…)

USR sunt total lipsiţi de responsabilitate. Sunt cu puşcării, tămbălău, scandal. Nu poţi să guvernezi o ţară. Nu poţi să guvernezi un oraş. Alegeri anticipate nu se vor face”, a concluzionat Ponta, la România TV.

Articolul precedentFostul președinte al PNL Valeriu Stoica crede că Florin Cîțu trebuie să părăsească partidul
Articolul următorLucian Bode, fără mască la UNTOLD. Polițiștii l-au „taxat” pe rețelele de socializare