Sursă Sindicatul EUROPOL

Ministrul de Interne, Lucian Bode, cel care ar trebui să fie primul care dă un exemplu de „bune practici” a fost surprins fără mască, la UNTOLD, weekendul trecut. Sindicatul polițiștilor Europol a făcut publică această imagine și se întreabă pe bună dreptate, cum își mai poate argumenta polițistul de rând amendarea unui cetățean care nu respectă măsurile impuse de autorități în vederea prevenirii răspândirii Covid.

„Ministrul de interne, ministrul justiției și ministrul transporturilor «wanna be», Lucian Bode, unicul ministrul 3 în 1, a fost surprins la UNTOLD fără mască de protecție. Sigur, pentru poza oficială, a folosit-o, dar ulterior și-a dat-o jos. Asta pentru că Legea în România se împarte între «jmecheri» și «fraieri». Între cei care permit să se organizeze festivaluri cu zeci de mii de oameni care efectiv se iau în brațe în aglomerație și școlile unde nu se permite vizita părinților la prima zi de școală a copiilor lor”, au scris cei de la Europol, pe pagina de Facebook.

Totodată aceștia se întreabă dacă ministrul Bode  afost amendat pentru fapta lor, dar mai ales, cum vor mai putea polițiștii să îi amendeze pe cetățenii „neregulamentari”.

„După ce această imagine cu ministrul Bode fără mască a devenit virală, ne întrebăm ce răspuns ar trebui să ofere un polițist din stradă cetățeanului care va fi amendat pentru nepurtarea măștii de protecție și îl va întreba dacă și Bode a fost amendat la UNTOLD pentru aceeași faptă”, au mai transmis reprezentanții Europol.

Potrivit Clujust.ro, ministrul Bode a stat la unul dintre barurile din zona VIP, fiind înconjurat de mai mulți liberali, nu și de Emil Boc, care a fost prezent la eveniment, dar care a stat ca de obicei, printre oameni. În filmarea postată de presa locală se vede că Bode, pe lângă statul „la povești”, a și băut un pahar, fapt care pentru moment poate să îl scuze de purtatul măștii de protecție.

Sindicatul Europol, raport către ministrul Bode: „În Secția 3 Poliție din capitala României, în anul 2021, cade tavanul peste birourile polițiștilor!”

Articolul precedentPonta are soluția pentru ieșirea din criză:„Refacerea USL e cea mai bună dintre cele rele”
Articolul următor30.000 de semnături strânse pentru demiterea lui Nicușor Dan