Dacian Cioloș

Co-președintele USR PLUS Dacian Cioloș a afirmat, la Cluj, că formațiunea sa vrea să revină la guvernare, și dacă inițial era vorba ca viitorul premier să fie un liberal, de data asta forțează nota și are în intenție să propună celorlalte două partide din coaliție ca propunerea de prim-ministru să vină dintre USR PLUS. O propunere catalogată „neserioasă” de către Florin Cîțu, care a și precizat că „nu are niciun sens” să se mai facă negocieri cu aceștia.

„Cred că cea mai bună modalitate prin care să ne asigurăm că dacă intrăm din nou la guvernare putem să facem reforme este să propunem celor de la PNL și UDMR să facem o propunere de premier care să își asume aceste reforme în numele Guvernului. Este putere de împărțit. Parlamentul, și Senat și Camera Deputaților sunt structuri cu putere și poate să existe un echilibru. Dar dacă noi nu vom avea garanția că putem face reforme, decât să fim un partid umbră al PNL-ului care face cu noi ce vrea, atunci mai bine ne gândim și la opoziție”, a declarat Dacian Cioloș, aflat și el într-o cursă internă a formațiunii pe care o co-prezidează.

De partea cealată, premierul Florin Cîțu, ce se află în luptă strânsă cu actualul lider la liberalilor, consideră că propunerea lui Dacian Cioloș este una neserioasă. „PNL e cel mai mare partid de dreapta din România, va fi cel mai mare. Nu poți să îi impui premierul. Dacă în direcția asta merg negocierile, deja le consider neserioase și nu are niciun sens”, a explicat Florin Cîțu.

De precizat că la alegerile parlamentare din decembrie 2020, PNL a luat 25,19% (la Camera Deputaților) și 25,58% (Senat), USR-PLUS a câștigat 15,37% și 15,86%, iar UDMR, al treilea partid al coaliției guvernamentale obținuse 5,74% și 5,89%. Cele mai multe voturi au fost câștigate de PSD, cu 28,90% (Camera Deputaților) și 29,32% (Senat), iar AUR, partidul surpriză al scrutinului, a obținut 9,08% (Camera Deputaților) și 9,17% (Senat).

Orban are soluții pentru depășirea crizei politice

Articolul precedentMită la Urgențe: un șofer i-a promis unui polițist 1.000 de euro dacă „îl scapă” de alcoolemie
Articolul următorANRE vine în sprijinul consumatorilor de energie electrică și gaze