Pixabay
Advertisement

Un bărbat din județul Bacău a fost plasat sub control judiciar și este cercetat pentru dare de mită, după ce a încercat să își negocieze alcoolemia cu bani.

Acesta fusese oprit în trafic ieri, 9 septembrie, de un polițist din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Traian – Postul de Poliție Secuieni, și, pentru că a fost depistat cu o alcoolemie peste limita legală, a considerat că își poate încerca norocul pentru a scăpa mai ușor.

Oferta șoferului băut a fost făcută chiar la Urgențe, unde fusese dus pentru recoltarea probelor de sânge. Se pare că acesta avea și motive să se teamă de un dosar penal, dat fiind că are deja la activ o condamnare pentru o faptă similară.

Și, pentru că a tot insistat cu „mica” atenție, polițistul i-a alertat pe colegii săi de la Direcția Generală Anticorupție, în final fiind organizat un flagrant.

Agentul de poliție a semnalat faptul că, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a oprit în trafic pe conducătorul unui autoturism și, întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost supus testării cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 1.14 la mie alcool pur în aerul expirat. Ca urmare a celor constatate, șoferul în cauză a fost condus la Secția UPU a Spitalulului Județean de Urgență Bacău, în vederea recoltării probelor biologice. Aici, conducătorul autoturismului a insistat și a promis polițistului suma de 1.000 de euro, dacă îl ajută să scape de consecințele legale.

Cu toate că agentul de poliție a refuzat categoric oferta, șoferul a insistat în demersul său, drept pentru care polițistul a sesizat Direcția Generală Anticorupție. Echipa operativă constitută la nivel D.G.A. – S.J.A. Bacău a constatat infracțiunea flagrantă când inculpatul i-a oferit agentului de poliție suma de 1.000 de euro în scopul menționat, iar documentele întocmite și denunțul polițistului au fost înaintate de îndată Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău.

În prezent cercetările sunt continuate de către procurorul de caz sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită, fiind dispusă cercetarea sub măsura controlului judiciar pentru 60 de zile. Conducătorul autoturismului primise anterior o condamnare, cu amânarea aplicării pedepsei, tot pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, în prezent aflându-se în termenul de încercare de 2 ani ce expiră în data de 10.12.2021”, a detaliat DGA.

Advertisement
Articolul precedentNelu Tătaru: „Această pandemie este foarte greu de controlat”
Articolul următorDacian Cioloș „taie” șansele de negociere pentru refacerea coaliției