Sorin Cîmpeanu (captură video)

 Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a dezvăluit că ar dori ca uniforma școlară să redevină obligatorie pentru elevi, dar aceasta ar trebui să fie diferită de la o unitate de învățământ la alta, potrivit romaniatv.net

„M-aș bucura să existe acest sistem”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu

Ministrul Educației a subliniat că sunt peste 17.000 de școli în România, condițiile diferind foarte mult de la o școală la alta.”M-aș bucura să existe acest sistem în care elevii să considere școala un mediu prietenos, școala să fie un loc în care ei merg cu plăcere, un loc în care ei sunt mândri”, a declarat  ministrul Sorin Cîmpeanu.

Potrivit ministrului Sorin Cîmpeanu, dacă elevii sunt mândri de școala la care învață atunci vor fi mândri să poarte uniforma care reprezintă unitatea de învățământ. „Dacă sunt mândri de școală, vor fi mândri să poarte și însemnele acelei școli. Este însă un lucru care trebuie abordat diferențiat de la o școală la alta”, a precizat ministrul.

Purtarea uniformei școlare nu este obligatorie

La ora actuală nu există obligativitatea purtării uniformelor școlare în unitățile de învățământ din România, o astfel de decizie fiind luată de către reprezentanții fiecărei unități școlare. Senatul a adoptat în anul 2020 o propunere legislativă ce prevedea ca uniforma să devină obligatorie, dar aceasta nu a fost aprobată de Camera Deputaților, care era for decizional. Potrivit proiectului legislativ, fiecare elev ar fi urmat să primească anual 350 de lei de la bugetul statului pentru cumpărarea uniformei stabilite de școala unde învaţă.

Primarul Clujului a acordat premii în bani elevilor care au obținut media 10 la Bacalaureat

Articolul precedentTransporturile comerciale pe fluviul Rin, restricționate din cauza secetei
Articolul următorNereguli găsite de comisarii ANPC la supermarketurile Carrefour, Lidl, Kaufland şi Mega Image din sudul litoralului