Viitorul Europei, în dezbatere la Palatul Cotroceni

„Obiectivul major al dezbaterii privind viitorul Europei va fi acela de consolidare a proiectului european în beneficiul tuturor cetăţenilor”, se arată în comunicatul Administrației Prezidențiale

Foto: presidency.ro

Administrația Prezidențială a anunțat că astăzi va avea loc lansarea dezbaterii naționale privind viitorul Europei. Dezbaterea va avea loc la Palatul Cotroceni și va fi găzduit de președintele țării, Klaus Iohannis. Aceasta are ca scop consolidarea proiectului european care, în definitiv, ar urma să fie destinat tuturor cetățenilor europeni. Un prim pas simbolic, în acest sens, a fost făcut în data de 9 mai, la Strasbourg.

Palatul Cotroceni, locul de desfășurare al lansării oficiale a dezbaterii naţionale privind viitorul Europei

Într-un comunicat oficial, Administraţia Prezidenţială a anunţat că dezbaterea va începe la ora 17:00, iar în cadrul acesteia vor participa Adina Vălean, comisar european pentru transporturi, prof. univ. dr. Valentin Naumescu, de la Facultatea de Studii Europene – Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, prof. univ. dr. Alina Bârgăoanu, decan al Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice – Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative, dar şi conf. univ. dr. Cristian Pîrvulescu, decan al Facultăţii de Ştiinţe Politice – Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative.

„Evenimentul are ca scop dezbaterea obiectivelor şi aşteptărilor legate de Conferinţa privind viitorul Europei, precum şi lansarea unor direcţii de reflecţie pentru orientarea dezbaterilor cetăţeneşti care vor avea loc la nivel naţional pe acest subiect. În cadrul intervenţiei sale, preşedintele României se va referi la temele de interes pentru dezbaterea la nivel naţional asupra viitorului Europei, un proces care se doreşte a fi în primul rând un dialog cu cetăţenii europeni. Obiectivul major al dezbaterii privind viitorul Europei va fi acela de consolidare a proiectului european în beneficiul tuturor cetăţenilor”, se arată în comunicatul oficial al Administrației Prezidențiale, conform G4Media.ro.

Citește și: Macron vrea să păstreze restricțiile doar pentru francezii nevaccinați

Articolul precedent21 de copii, în pericol! Autocarul în care se aflau a luat foc
Articolul următorPropunere legislativă PSD: acordarea de recompense tuturor celor care colectează selectiv
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.