Ministerul Transporturilor anunță noi prețuri, mult mai mari, pentru transportul în comun din Capitală

Ministerul dă asigurări că banii suplimentari vor fi folosiți pentru modernizarea condițiilor de călătorie. În anumite cazuri, prețurile biletelor vor ajunge să se dubleze

Foto: Facebook

Ministerul Transporturilor anunță că, începând cu data de 1 august, călătoriile cu mijloacele de transport în comun deținute de STB și Metrorex se vor scumpi considerabil. Astfel, vorbim despre o majorare de la 1,3 lei la 3 lei, în cazul călătoriilor cu STB, și de la 2,5 lei la 3 lei, în cazul călătoriilor cu metroul, informează Spotmedia.ro.

Ministerul Transporturilor anunță introducerea biletelor cu valabilitate de 90 de minute

Așadar, Ministerul Transporturilor plănuiește un bilet comun Metrorex-STB, în valoare de 5 lei, cu timp limită de 90 de minute, ce va include o călătorie cu metroul și una cu un transport terestru, în Capitală.

Noul abonament de o zi va costa 8 lei, în timp ce un abonament comun va putea fi achiziționat în schimbul sumei de 14 lei. Mai mult, abonamentele vor fi valabile timp de 24 de ore, începând cu ora la care a fost achiziționat, eliminâdu-se, astfel noțiunea de zi calendaristică.

Celor care vor vrea să-și achiziționeze abonamente pe perioade mai lungi, le vor fi disponibile următoarele opțiuni:, o lună (80 de lei separat pentru fiecare dintre rețele – 140 de lei în comun STB / Metrorex), 6 luni (400 de lei – 700 de lei în comun STB / Metrorex) și 12 luni (700 de lei – 1.200 de lei în comun STB / Metrorex).

Ministerul Transporturilor promite că aceste noi încasări ar urma să se transforme în investiții, astfel că, în timp, condițiile de călătorie în Capitală ar putea fi îmbunătățite.

Citește și: Viitorul Europei, în dezbatere la Palatul Cotroceni

Articolul precedentPropunere legislativă PSD: acordarea de recompense tuturor celor care colectează selectiv
Articolul următorJurnaliști amenințați cu moartea,asasinate la comandă. Și în România lucrurile au ieșit de sub control
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.