Marian Enache
Marian Enache . Sursa foto: antena3

Noul președinte al Curții Constituționale, Marian Enache, a avut dosar la Securitate, dar nu mai este de găsit, informează r3media.ro.

Chiar dacă Serviciul Român de Informații (SRI) a comunicat că președintele CCR figurează cu un dosar (fond rețea) 7259/Vaslui, dosarul nu s-a păstrat în arhivă.

De asemenea, istoricul și consilierul superior la CNAS, Mihai Demetriade, a declarat că Marian Enache a fost recrutat de Securitate ca informator.

Marian Enache a fost votat în unanimitate noul președinte al Curții Constituționale a României (CCR) pentru o durată de trei ani

„Omul a avut un dosar de rețea, asta înseamnă că a fost recrutat de Securitate ca informator. Nu știm însă care a fost natura acestei recrutări, când și în ce context a avut ea loc. Prin urmare, nu avem posibilitatea și nici nu este etic să speculăm asupra naturii acestei colaborări”, a declarat Mihai Demetriade.

Potrivit istoricului, dispariția dosarului nu s-a produs între 2000-2022, ci imediat după ce regimul comunist a căzut, în contextul Revoluției din 1989, la ordinul lui Iulian Vlad de a distruge toate arhivele.

Există și posibilitatea ca el să fi fost distrus ulterior, dar suntem în purul câmp speculativ, și nici nu are sens discuția”, a mai spus Mihai Demetriade.

Reamintim că după expirarea mandatului lui Valer Dorneanu, judecătorul Curții Constituționale Marian Enache a fost votat în unanimitate noul președinte al CCR, pentru o durată de trei ani.

Sâmbătă, noii judecătorii CCR au depus jurământul la Palatul Cotroceni, iar mandatul lor este de nouă ani.

În cadrul ceremoniei oficiale, președintele Klaus Iohannis i-a felicitat, precizând că ceea ce fac este o „muncă de mare răspundere.”

„Vă doresc noilor judecători constituţionali mult succes. Vă felicit şi vă doresc să faceţi aşa cum aţi jurat. Este o muncă de mare răspundere şi sunt convins că o veţi duce cu succes la bun sfârşit”,a spus Iohannis în urmă cu două zile.

Citește și articolul: După o perioadă marcată de scandaluri, Curtea Constituțională a României are un nou președinte: Marian Enache, judecător cu o avere impresionantă și avocat înainte de Revoluție

Articolul precedentArafat, despre geamandurile cu cruce: ”Pentru un copil este mai traumatizant să vadă o resuscitare decât o geamandură”
Articolul următor(VIDEO) Pubelele cu voce sexy: o modalitate inedită de a-i convinge pe oameni să păstreze curățenia
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.