Captură video/Facebook
Captură video/Facebook

Raed Arafat a explicat instalarea geamandurilor cu cruce, precizând că prezența lor va preveni înecurile în mare.

Deși mulți turiști și salvamari s-au arătat scandalizați de prezența acestora, măsura are ca scop atenționarea populației cu privire la pericolul de înec.

Mai mult, textul prezent pe geamanduri anunţă câţi oameni și-au pierdut viața în mare, în cursul anului trecut.

De asemenea, Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a venit cu explicații, declarând că instalarea lor face parte dintr-un proiect gândit, în urmă cu doi ani, de specialişti.

Raed Arafat:”Este mult mai traumatizant pentru un adult, şi mai ales pentru un copil, să vadă o resuscitare şi o persoană declarată decedată decât să vadă o geamandură la distanţă”

Am comis-o din nou! Am încercat să facem ceva care să sporească acţiunile de prevenire a înecurilor pe durata sezonului de vară. Un proiect gândit acum doi ani de specialişti, şi finanţat din fonduri non-guvernamentale, care are că scop semnalarea, într-un mod foarte vizibil, a zonelor periculoase unde au avut loc mai multe înecuri în ultimii ani”, a scris, luni, pe Facebook, Raed Arafat.

Noile geamanduri au fost donate de Fundaţia pentru SMURD salvamarilor de pe litoralul românesc

Șeful DSU a ținut să adauge că ideea unei cruci de culoare roşie poate fi interpretată în mai multe feluri, însă ea semnalează pericolul de la distanţă.

 ”Când te apropii de ea şi mai mult, poţi citi şi textul de avertizare, atrăgându-ţi atenţia că deja eşti foarte aproape de pericol”, a mai declarat Arafat.

”Cu siguranţă, a vedea o geamandură roşie cu o cruce de la distanţă are un impact mult mai mic decât a vedea sub nasul tău, şi a copiilor tăi, cum se scoate un înecat de către salvamar şi pompieri şi ulterior încercarea de a-l readuce în viaţă, în public, de către echipajele SMURD şi ale Ambulanţei”

Este mult mai traumatizant pentru un adult, şi mai ales pentru un copil, să vadă o resuscitare şi o persoană declarată decedată decât să vadă o geamandură la distanţă care îi avertizează pe aventurieri, pentru ultima dată, înainte de a se transfroma într-un înecat salvat, înecat resuscitat, cu sau fără sechele, sau într-un decedat”, a conclus Arafat.

Articolul precedentO profesoară a lansat o petiție prin care solicită eliminarea festivităților de premiere în școli
Articolul următorNoul președinte al CCR a avut „dosar de rețea” la vechea Securitate
Jurnalist full-time / Pesimist part-time