Sursă foto: Facebook
Sursă foto: Facebook

Între revoltă și amuzament, unii turiști sunt deranjați de noile geamanduri în formă de cruce, montate în apropierea litoralului românesc.

Geamandurile plutesc în valuri în apropierea țărmului și cauzează atât revoltă, cât și panică printre turiștii aflați în statiunile de la Marea Neagră.

Alături de turiști, și salvamarii acuză măsura, unii dintre ei refuzând să monteze noile geamanduri în formă de cruce

Noile geamanduri sunt de culoare portocalie și au înățimea unei persoane. De asemenea, există un logo: ”Fără aventură, după geamandură”.

Dedesubt, proiectantul originalului obiect plutitor a scris cu majuscule „Pericol de înec după acest punct”, precizează Europa FM.

Doar în 2021, 36 de persoane s-au înecat în apele Mării Negre, ignorând geamandurile montate

36 de oameni au murit anul trecut după ce au depășit geamandurile. Întoarce-te din drum!”, este atenționarea scrisă în alb pe portocaliul obiectului în formă de cruce, mișcat de valurile mării.

Vasile Borteș, șeful salvamarilor din sudul litoralului a precizat că unii turiști se amuză, dar cei mai mulți sunt revoltați.

La Eforie a ieșit scandal. Geamandurile au fost aduse, pe semnătură, de un reprezentant al Fundației pentru SMURD”, a declarat Vasile Borteș.

Jurnalist: ”Transformăm litoralul într-un cimitir plutitor?”

Au fost livrate geamanduri noi pe litoral. Tot timpul am susținut prevenția și atenția sporită a salvamarilor atunci când se confruntă cu turiști care ignoră semnificația steagurilor de pe plajă.

Însă, este total morbidă alegerea făcută. Știu că s-a dorit a fi un mod de a șoca, dar transformăm litoralul într-un cimitir plutitor? Aceasta e prima impresie a oricărui turist. Cred ca se găseau alte modele care să aibă un impact puternic asupra ignorantului.

Modelul este în formă de cruce. Au fost oferite de Fundația pentru SMURD”, a declarat Claudia Andreea Busuioc-Corbu, jurnalist la Ziua de Constanța.

Articolul precedentUn tată și-a agresat sexual fata de 15 ani. Fetița ar fi fost violată, în repetate rânduri, și de către frații săi
Articolul următorAfaceri în timp de război: Franța a devenit cel mai mare importator de gaz natural lichefiat rusesc din lume
Jurnalist full-time / Pesimist part-time