Un tânăr de 31 de ani, consilier în Camera Deputaților până în martie anul acesta, a fost legat, bătut și ars de viu într-o localitate din Mexic din cauza unui zvon ce a început să circule printre localnici, informează Digi24.

Daniel Picazo era suspectat că ar încerca să răpească minorii din zonă după ce a început să viziteze mai des localitatea Papatlazolco, fiind originar de acolo.

Tragicul eveniment a avut loc după ce Picazo, însoțit de o persoană, s-a rătăcit pe străzile localității, iar o mulțime furiasă au început să îl agreseze.

Bătut și legat din cauza unui zvon ce s-a răspândit pe mai multe grupuri pe WhatsApp

Cei care l-au înconjurat l-au scos din mașina în care era, legat și bătut, după care l-au transportat pe un teren de sport unde l-au ars de viu. Oamenii legii au încercat să intervină pentru a-i salva viața tânărului, dar localnicii s-au opus.

Aceste acte de violență se regăsesc în multe localități din Mexic, unde localnicii își fac singuri dreptate, chiar dacă doar suspectează că s-ar fi produs vreo infracțiune.

Din nefericire, oamenii legii nu ajung să intervină deoarece sunt împiedicați de agresori.

Reamintim că în urmă cu o lună, o studentă din Nigeria a fost incendiată de colegii ei din cauza unui mesaj trimis pe WhatsApp considerat a fi blasfemie. Martorii au precizat că polițiștii au încercat să o salveze pe studentă, însă studenții i-au blocat.

Tânara a trimis un mesaj audio în care vorbea despre profetul Mohamed, lucru care a stârnit furia colegilor.

„După ce studenții au început să arunce cu bețe și cu pietre în ei, polițiștii au renunțat să mai încerce să o salveze. Fata a fost bătută cu bastoane și pietre până și-a dat suflarea, apoi au incendiat-o”, a povestit o martoră.

Un incident asemănător a avut loc în nord-estul țării, unde o profesoară a fost bătută până la moarte, ea fiind acuzată că a profanat Coranul.

Citește și articolul: O studentă a fost bătută și incendiată din cauza unui mesaj pe WhatsApp

Articolul precedentAfaceri în timp de război: Franța a devenit cel mai mare importator de gaz natural lichefiat rusesc din lume
Articolul următorVor fi interzise centralele individuale de apartament în blocurile noi
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.