Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Potrivit anunțului făcut de ministrul Mediului, Hotărârea de Guvern care va interzice centralele individuale de apartament în blocurile nou construite se află pe circuitul de avizare al Guvernului.

Tanczos Barna a ținut să precizeze că speră ca această decizie să fie susținută atât de Guvern, cât și de celelalte ministere.

Conform legii, noile construcții vor beneficia de o centrală comună pentru toate locuințele

Despre centralele individuale din blocurile noi, proiectul de HG este în avizare în minister și până la finalul lunii va intra în circuitul de avizare interministerial. Sper sa fie susținut și de Guvern și de celelalte ministere”, a spus ministrul Mediului, Tanczos Barna, forumul FOREN, informează Economica, potrivit Știri pe Surse.

Centralele individuale de apartament reprezintă o sursă periculoasă de poluare, mai ales în anotimpul rece

Ministrul a prezentat pentru prima dată proiectul la finalul anului trecut, mai arată sursa citată.

Atât ministerul, cât şi UAT-urile şi cetăţenii trebuie să facă eforturi pentru un aer mai curat. Odată cu venirea frigului, poluarea aerului ne pune în pericol sănătatea din ce în ce mai mult, pentru că în urma încălzirii locuinţelor şi în urma traficului substanţele nocive rămân blocaţi în straturile de aer în apropierea suprafeţei, mai ales dacă vremea este liniştită, rece şi uscată”, spunea Tánczos Barna la finalul lui 2021.

Interzicerea nu va afecta blocurile ce au deja montată centrale și nici blocurile aflate în construcție sau cele care au primit autorizație de construcție, dar nu au început construcția efectivă, scrie Mediafax.

Articolul precedentTragedie în Mexic. Un tânăr a fost ars de viu din cauza unui zvon
Articolul următorO profesoară a lansat o petiție prin care solicită eliminarea festivităților de premiere în școli
Jurnalist full-time / Pesimist part-time