Captură video Youtube
Captură video Youtube

Pubelele cu voce sexy reprezintă noua strategie a municipalității din orașul suedez Malmo de a-i convinge pe trecători să mențină curățenia.

Autoritățile s-au gândit, în mod special la bărbați. Prin urmare, au decis să înzestreze dispozitivele cu voci senzuale, pentru a-i atrage pe bărbați să ducă gunoiul mai cu spor.

 ”Oh, chiar acolo, da! Fă asta din nou! Mmm, mai la stânga, data viitoare”, sunt doar câteva din mesajele cu tentă sexy emise de pubelele „vorbitoare”

O voce feminină senzuală rostește astfel de fraze de fiecare dată când coșul este ”hrănit” cu gunoi.

Două coșuri de gunoi de pe podul Davidshallsbron, din orașul sudic al Suediei, au fost echipate cu difuzoare și voce înregistrată.

Coșurile vorbitoare, instalate cu câțiva ani în urmă, au fost folosite în timpul pandemiei de COVID-19 pentru a-i încuraja pe localnici să-și păstreze distanța unul de celălalt.

Echipat cu un detector și un modul de sunet, coșul lansează un scurt mesaj vocal de fiecare dată când un utilizator deschide capacul.

Deși pubelele vorbitoare reprezintă tactici noi în lume, dispozitivele cu difuzor nu reprezintă o noutate în Suedia. Doar în 2017, consiliul municipal a cumpărat 18 pubele vorbitoare

Frazele fac parte din campania noastră, prin care vrem să-i determinăm pe oameni să vorbească despre cel mai murdar lucru: aruncatul gunoiului! Vă rog să hrăniți pubelele cu tot mai multe gunoaie… da, chiar așa”, a declarat Marie Persson, directorul departamentului de amenajări urbane din Malmo.

Articolul precedentNoul președinte al CCR a avut „dosar de rețea” la vechea Securitate
Articolul următorOdesa: Ucrainencele s-au întors pe plajă, iar ședințele foto nu lipsesc din program
Jurnalist full-time / Pesimist part-time