Locuitorii din Hârșova, Năvodari, Medgidia, Valul lui Traian și Mamaia Sat, beneficiarii a două noi contracte semnate de RAJA S.A.

Calitatea vieții va fi îmbunătățită în județul Constanța: Contractele nou semnat mizează pe modernizarea infrastructurii de alimentare cu apă și de colectare-tratare a apei uzate

În data de 12 mai 2021, alte două contracte importante pentru municipalitate, însă și pentru județul Constanța, au fost semnate. Mai exact, RAJA S.A. a inaugurat începerea lucrărilor în cazul contractelor cu numerele 17 și 31. Vorbim despre investiții extrem de importante ce au în vedere infrastructura de alimentare cu apă și de colectare-tratare a apei uzate pe litoral, însă și în localitățile Hârșova, Năvodari, Medgidia, Valu lui Traian și Mamaia Sat. Contractele 17 și 31 fac parte din Proiectul Regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din aria de operare a RAJA S.A. Constanța, ca parte integrată a „proiectului prioritar strategic privind Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), Axa Prioritară 3 – Dezvoltarea infrastructurii de mediu în condiții de management eficient al resurselor”. Finanțarea va fi asigurată de Comisia Europeană.

44, din cele 50 de contracte RAJA S.A., au fost deja atribuite

Vorbim despre 44 de contracte de lucrări în derulare ori chiar finalizate, din cele 50, inițiale. Astfel, principalii beneficiari vor fi cetățenii care locuiesc în localitățile Hârșova, Năvodari, Medgidia, Valu lui Traian și Mamaia Sat, dar și turiștii, nelipsiți în sezonul estival. Prioritatea va fi îmbunătățirea calității vieții și dezvoltarea durabilă a ariei de deservire, prin creşterea eficienţei sistemelor de alimentare cu apă și de canalizare, dotate cu tehnologii moderne de prelucrare a datelor şi soluții de optimizare.

„La ora actuală avem 101 șantiere deschise în 70 de localități, cu 47 de antreprenori și 30 de subantreprenori. În final, vom lucra în 92 de localități, fiind cel mai mare proiect investițional din România. Este greu, dar trebuie să punem umărul cu toții să finalizăm cu succes aceste contracte. De aceea, ședințele de progres se desfășoară pe șantiere, în prezența autorităților locale, pentru că este un efort conjugat al RAJA SA și al primăriilor, ca aceste lucrări să fie finalizate într-un timp cât mai scurt și să respecte toți indicatorii de calitate”, a declarat directorul RAJA S.A., Aurel Presură.

Mai mult, președintele CJ Constanța, Mihai Lupu, a declarat, în calitate oficială: „Prin dezideratul nostru și cu efortul dv., susținut de autoritățile locale, reușim să dezvoltăm județul Constanța. La momentul actual RAJA este cel mai mare investitor din județ. De aceea particip la toate aceste activități și vreau să vă asigur încă o dată de suportul nostru necondiționat. Dacă apar probleme vă rog să-mi spuneți, să putem să luăm măsurile necesare, ca niciun proiect, indiferent de fază – elaborare/proiectare sau execuție, să nu suporte întârzieri”.

VIAClaudiu Adamescu
SURSĂZiarul de Investigații
Articolul precedentGeoană își primește cadourile înapoi. Ceasurile de la Vanghelie, înapoi la proprietar
Articolul următorGhinea, dispus la o „colaborare” cu PSD