Sursa foto: Hotnews

Volodimir Zelenski a postat un nou mesaj pe Facebook prin care cere ajutor militar din partea Occidentului.  Acesta a spus că e nevoie de arme pentru „a salva milioane de ucraineni, precum și milioane de europeni.”

Liderul de la Kiev a făcut o listă cu armele necesare, inclusiv vehicule blindate și de luptă pentru infanterie.

„Diferiți experți au spus că Ucraina nu va rezista mai mult de o săptămână dacă Rusia invadează. Nu numai că am reușit să oprim armata rusă – i-am respins! Dar războiul nostru este departe de a se fi terminat. Asta a fost doar prima rundă”, a spus Zelenski.

Putin și armata lui își schimbă strategia. Care este planul liderului rus

Președintele ucrainean a precizat că trupele rusești vor pune presiune asupra Harkovului și întregului Donbass, inclusiv Mariupol. Mai mult, Zelenski e de părere că Putin nu se va opri doar în Ucraina, precizând că „noul obiectiv logic” este Europa.

„Deci ori vestul va ajuta Ucraina să-l oprească pe Putin acum, ori Putin va continua să-și extindă imperiul rus, omorând mii de femei și copii. A făcut-o deja în Mariupol, Harkov, Buchi și alte orașe din Ucraina”, a mai spus președintele Ucrainei.

De asemenea, acesta a spus că pentru a continua lupta împotriva Ucrainei, Europa și „cetățenii din întreaga lume” trebuie să sprijine armata ucraineană pentru oprirea războiului.

„Avem nevoie urgentă de artilerie grea, blindate grele, sisteme de apărare aeriană și avioane:

  • instalații de artilerie (155 mm calibru) și muniție;
  • obuze de artilerie (152 mm calibru). Yakomoga este mai mult;
  • sisteme de incendiu cu reacție: „Oraș”, „Uragan” sau american M142 HIMARS;
  • BTR (transportatori de brone, mașini de luptă infanterie etc);
  • tancuri (T-72, analogi americane sau germane);
  • sisteme PPO (C-300, „Buk” sau sisteme de apărare antiaeriană similare occidentale moderne);
  • avion de luptă

Rugăm întreaga lume să se unească și să ne ajute să luptăm cu această agresiune cruntă. (#ArmUkraineAcum) Dați Ucrainei arme acum pentru a învinge acest rău împreună”, a concluzionat Volodimir Zelenski.

Citește și: Zelenski, apel către România: Trebuie să închideți porturile pentru navele rusești. Nu importanți resurse din Rusia

Articolul precedentÎn Sectorul 5, primarul Piedone investește în educație: „Școala face diferența de trai în viață”
Articolul următorAni grei de închisoare pentru cei care ucid sau maltratează animale
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.