Sursă foto: Facebook/Teodor Meleșcanu
Sursă foto: Facebook/Teodor Meleșcanu

Teodor Meleșcanu este de părere că atacurile sângeroase din Ucraina se vor intensifica în aproximativ două-trei săptămâni.

Mai mult, fostul ministru de Externe al României a adăugat că nu este exclus ca armata rusă să folosească armele chimice.

Declarațiile vin în contextul în care negocierile de pace nu par să producă rezultate favorabile

Toate aceste elemente dau o proiecție potrivit căreia în perioada de două-trei săptămâni de acum cred că se va intensifica foarte mult utilizarea armamentelor, adică a tot ceea ce înseamnă atacuri dintr-o parte sau din alta. Una dintre teme este într-adevăr cea legată de o posibilitate privind utilizarea armelor chimice, care apare într-un fel sau altul pe diverse informații, dar nu s-au concretizat”, estimează politicianul

Activitatea se intensifică în partea de est, în regiunea Donbas

Meleșcanu a ținut să puncteze că forțele Rusiei se retrag, în acest moment, din Belarus, cu scopul de a ajunge în Donbas. În momentul în care soldații ruși vor ajunge în regiune, vor începe activitățile militare.

Mai e încă un element care creează foarte clar și care subliniază faptul că lucrurile se mișcă spre partea de est, Donbas, pentru că forțele Rusiei se retrag deja din Belarus spre a ajunge în Donbas și a intra acolo în activitățile militare. Din păcate, asta este situația la ora actuală”, a declarat Meleșcanu.

Teodor Meleșcanu: ”Și Rusia poate impune sancțiuni Occidentului”

În urmă cu câteva zile, Teodor Meleșcanu a făcut o analiză în legătură cererile Rusiei.

Prin urmare, în cadrul unei intervenții televizate la Antena 3, politicianul a afirmat că este de părere singurul factor care îi va determina pe ruși să înceteze focul ar fi ridicarea sancțiunilor Occidentului.

E destul de clar faptul că există o anumită posibilitate de a lucra pentru încetarea focului, dar cu condiția pe care Rusia o pune foarte clar, și anume cea de ridicare a sancțiunilor economice (n.r. de către Occident), mai ales că Rusia va reacționa fără întârziere cum crede de cuvință”, a declarat fostul ministru de Externe.

Articolul precedentControale în piețe și sancțiuni record aplicate de către comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor
Articolul următorPrimăriile orașelor vor contribui financiar la dispariția rablelor de pe domeniul public
Jurnalist full-time / Pesimist part-time