Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Tanczos Barna a declarat, în cadrul unei întâlniri pe care a avut-o cu comisarul european responsabil pentru mediu, oceane şi pescuit, că ariile naturale deteriorate din România vor fi salvate cu ajutorul fondurilor provenite din Planul Național de Redresare și Reziliență.

Ministrul Mediului a precizat, în cadrul declarațiilor, că a prezentat un studiu de caz din Parcul Naţional Domogled – Valea Cernei.

Aici, a efectuat o analiză detaliată cu privire la deteriorarea anumitor zone şi a agreat un calendar în care vor fi extinse aceste abordări, la nivel naţional.

Ariile naturale deteriorate au ajuns în atenția ministrului Mediului. Prin urmare, sume din PNRR vor fi folosite pentru împăduriri și reabilitarea acestor zone

Totodată, vom analiza la nivel naţional toate deteriorările de arii naturale, iar până la sfârşitul anului vom face împreună cu Comisia şi ONG-urile o listă de zone deteriorate pentru a le reabilita folosind banii din PNRR. Avem pregătită măsura de împădurire şi, astfel, putem să prioritizăm refacerea acestor arii naturale”, a spus Ministrul Mediului.

Un alt subiect al întâlnirii: dezvoltarea sistemului informatic SUMAL şi integrarea acestuia cu monitorizarea prin intermediul imaginilor satelitare şi a camerelor video

În legătură cu sistemul SUMAL, sistem care a adunat, în timp, foarte multe critici cu privire la problemele de funcționare, oficialul român a precizat următoarele:

Mi-am luat angajamentul ferm că vom folosi sumele prevăzute în PNRR pentru a extinde aceste capacităţi de prevenţie şi reacţie în SUMAL, prin imagini satelitare şi camere video, care vor fi instalate în zone de risc”.

Totodată, s-a discutat și despre procedurile de infringement care vizează România, printre care închiderea depozitelor de deşeuri neconforme, calitatea aerului din marile aglomerări urbane, dezvoltarea reţelelor de apă şi apă uzată, precum şi managementul riscului la inundaţii.

Articolul precedentAvând o veche cale ferată, de tip sovietic, Galațiul devine punct principal în exportul cerealelor ucrainene spre Africa
Articolul următorControale în piețe și sancțiuni record aplicate de către comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor
Jurnalist full-time / Pesimist part-time