Oua
Oua. Sursa foto: capital

 Amenzi record aplicate într-o singură zi de către comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor. Aceștia au efectuat mai multe controale în piețe, pentru a verifica modul de comercializare a produselor în perioada premergătoare sărbătorilor pascale. În urma controalelor, au fost date amenzi în valoare de 380.000 de lei. 

Val de nereguli constatate de comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor

Potrivit comunicatului ANPC, cele mai frecvente nereguli constatate au fost existența unor neconcordanțe între prețul de la raft și cel de la casa de marcat, comercializarea unor ouă cu data durabilității minimale depășită, comercializarea unor ouă fără data durabilității minimale menționată pe coajă, comercializarea unor ouă sparte, cu excremente de pasăre pe coajă sau în ambalaje deteriorate, așezate alături de cele conforme.

De asemenea, s-a mai constatat utilizarea unor spații de depozitare improprii cu rugină, scurgeri de conținut, expunerea la vânzare a ouălor în vitrine frigorifice neigienizate sau deteriorate, comercializarea unor ouă fără documente de proveniență a mărfii, comercializarea de ouă vrac, fără afișarea informațiilor de caracterizare prevăzute în lege (referitoare la calitate, greutate, metodă de creștere a păsărilor etc.) sau a prețului acestora, la raft.

„Au fost întreprinse, într-o singură zi, 114 acțiuni de control, în toată țara, aplicându-se, până la această oră, amenzi contravenționale în valoare totală de 380.000 lei. Acestor măsuri, li s-au adăugat până acum și oprirea definitivă de la comercializare a tuturor ouălor sparte sau cu termenul de valabilitate depășit, precum și oprirea temporară a prestării de servicii, până la remedierea deficiențelor a unui magazine și a unui raion specializat din altul”,  a comunicat Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor.

Ariile naturale deteriorate vor fi inventariate și reabilitate cu bani din PNRR

Articolul precedentAriile naturale deteriorate vor fi inventariate și reabilitate cu bani din PNRR
Articolul următorTeodor Meleșcanu: ”Nu este exclus ca Rusia să utilizeze, cât de curând, armele chimice”