Diana Șoșoacă, senatorul exclus din PAUR, a declarat la România TV că se așteaptă la demisii în urma tragediei de la Spitalul „Victor Babeș”, ca „măcar o singură persoană din spectrul politic să-și asume crimele, genocidul”, dar în același timp a arătat spre secretarul de stat în MAI, șeful DSU Raed Arafat, pe numele căruia ar fi deja câteva dosare penale, inclusiv de genocid.
„Cât mai suportă aceste familii? Cât mai suportă rudele lor umilinţă, bătaia de joc şi încălcarea drepturilor constituţionale? Oamenii mor cu zile, iar domnul Cîţu va anunţa că va face conferinţă de presă şi ne va spune opinia sa. Eu aştept o demisie. Nu vi s-ar părea corect ca măcar o singură persoană din spectrul politic să-şi asume crimele, genocidul?”, a spus Diana Şoşoacă, în direct la România TV.
Aceasta s-a arătat uimită de faptul că deși există ordine prin care la ATI este obligatoriu să fie în permanență, 24 de ore din 24, o asistentă și un medic, aceștia nu ar fi fost prezenți și la Babeș: „unde sunt toţi cei care trebuie să intervină când pacienţii au nevoie de ajutor?”
Raed Arafat: „România a făcut toate eforturile posibile”
În cârca lui Arafat
Diana Șoșoacă îl consideră vinovat pe Raed Arafat, pentru toate relele din România, căci fără acordul acestuia nu s-ar lua nicio hotărâre în ceea ce privesc măsurile de restricții, cu care ne confruntăm de mai bine de un an. Mai mult, aceasta a precizat că există o scrisoare deschisă, semnată de peste 100 de medici, prin care se menționează faptul că protocoale lui Arafat, aplicate în spitale, sunt preluate din SUA și Europa, dar că în același timp, România nu este capabilă să facă anchete epidemiologice. „Dânsul a preluat mot a mot şi primeşte 25.000 de euro pe lună ca să omoare peste 25.000 de oameni. Puneţi-i în cârcă pentru că este şeful DSU, pentru că fără dânsul nu se hotăreşte nimic. El s-a opus relaxării şi schimbării protocoalelor. S-a opus la orice tip de schimbare. El dispune”, a mai spus Diana Șoșoacă.
Diana Șoșoacă, acuze grave la adresa premierului Cîțu
Cazul „Victor Babeș”
Trei persoane au murit luni la spitalul bucureștean „Victor Babeș” în urma unei defecțiuni a instalației de oxigen, iar alți cinci pacienți au fost transferați, unul într-o altă secție din spitalul „Victor Babeș” și ceilalți patru la Spitalul ROL2 de la Otopeni, Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni” și Spitalul Floreasca.