Kelemen Hunor îi ia apărarea lui Voiculescu

„Nu se pune problema să facem acum schimbări”

Vicepremierul Kelemen Hunor a declarat, marți, că presiunea de pe sistemul sanitar este tot mai mare și din lipsa investițiilor din ultimii 30 de ani, care au dus la tot felul de improvizații. Mai mult, acesta i-a luat apărarea ministrului Sănătății, cel care este considerat de opoziție, dar și de membrii ai coaliției, ca fiind vinovat de cazurile de la Balș, Foișor și Babeș.  

„Nu este o perioadă fericită. Trecem cu toții prin aceasstă pandemie. Presiunea este din ce în ce mai mare și de un an de zile cu toții ne chinuim să asigurăm condițiile în sistemul de sănătate cu toate presiunile existente. Da, sunt multe improvizații pentru că investițiile au lipsit 30 de ani. Pe o infrastructură precară nu ai cum să faci minuni în 3 luni. Ne preocupă o investiție masivă în sistemul de sănătate”, a declarat vicepremierul.

În ceea ce privește cea mai recentă tragedie, cea de la Spitalul „Victor Babeș”, Kelemen Hunor este de părere că acolo este o „chestiune tehnică”, ce nu trebuie politizată, așa se încearcă în acest moment, mai ales în contextul în care, chiar ieri s-a dezbătut menținerea lui Voiculescu la conducerea „Sănătății”, iar PSD a anunțat depunerea unei noi moțiuni simple împotriva ministrului Voiculescu.

Soarta „Sănătății”, în mâinile USR PLUS

Vicepremierul a ținut să precizeze că nu va comenta în public, mai mult decât este necesar, cu privire la situația lui Voiculescu, care a stârnit discuții aprinse între USR PLUS și PNL. „Sperăm să trecem cu responsabilitate prin acest moment. Nu se pune problema să facem acum schimbări. Când și dacă se face o schimbare va fi anunțată de prim-ministru. Criticile din PNL spre USR, nu comentez. Am încredere în Vlad Voiculescu”, a mai spus Kelemn Hunor. De asemenea, acesta a menționat că este nevoie de o comunicare „cu mai multă empatie”, mai ales în momentele critice generate de astfel de situații.

Ciolacu: „Nimeni nu-și asumă nimic de 4 luni de zile”

Articolul precedentINS: Producția industrială a scăzut cu 3,1% în februarie 2021, comparativ cu aceeași perioadă din 2020
Articolul următorDeșeuri ilegale depistate în Portul Constanța