Producția industrială a scăzut cu 3,1% în luna februarie 2021 atât ca serie brută, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 2,6%, comparativ cu aceeași perioadă din anul 2020, conform informațiilor publicate de Institutul Național de Statistică (INS), citate de publicația News.ro.

Astfel, în luna februarie 2021, față de luna februarie 2020, producția industrială (ca serie brută) a scăzut cu 3,1% ca un efect al scăderilor înregistrate de industria extractivă (-14,9%) și industria prelucrătoare (-4,1%). Producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat a crescut în schimb cu 7,5%. Producția industrială, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, a fost mai mică cu 2,6% din cauza scăderilor industriei extractive (-16,8%) și industriei prelucrătoare (-2,4%), arată datele prelucrate de INS.

În același timp, producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat a crescut în luna februarie 2021, comparativ cu luna februarie 2020, cu 8,6%.

Între 1 ianuarie și 28 februarie 2021, față de perioada corespunzătoare din anul 2020, producția industrială (serie brută) a scăzut cu 2,3% ca un efect al scăderilor din industria extractivă (-14,3%) și industria prelucrătoare (-3,1%). Producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat a crescut cu 6,4%.

Producția industrială, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în primele două luni din anul 2021, comparativ cu aceeași perioadă din anul 2020, a fost în scădere cu 1,5% ca o urmare a scăderilor înregistrate în industria extractivă (-15,4%) și industria prelucrătoare (-1,6%). Producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat a crescut cu 6,8%, se mai arată în comunicatul emis de Institutul Național de Statistică (INS), citat de News.ro.

Articolul precedentJaponia anunță deversarea apei contaminate de la centrala nucleară Fukushima în Oceanul Pacific
Articolul următorKelemen Hunor îi ia apărarea lui Voiculescu