Deșeuri ilegale depistate în Portul Constanța

Portugalia, Germania și Canada, expeditoare de deșeuri nereutilizabile

Polițiștii de frontieră constănțeni, în cooperare cu vameși și lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Constanța, au descoperit în Portul Constanța Sud Agigea un container încărcat din Portugalia cu deșeuri inutilizabile, relatează presa constănțeană CT News. O societate comercială de pe raza județului  Călărași, ce se ocupă de importul de deșeuri, este beneficiara acestui container. De altfel, săptămâna trecută, tot în Portul Constanța Sud Agigea, polițiștii de frontieră au descoperit câteva zeci de containere cu deșeuri, ce s-au dovedit nereutilizabile, pentru care nu s-a primit acceptul de intrare în România. Acele containere erau încarcate din Germania și Canada, firmele ce se ocupau de importul acestor deșeuri fiind din județul Prahova, respectiv municipiul București.

Astfel, potrivit Gărzii de Coastă, în urma unor activități informative desfășurate de către polițiștii de frontieră în cooperare cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Constanța și ai Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud au descoperit luni, 12 aprilie, un container încărcat din Portugalia, pentru o firma de pe raza județului Călărași care efectua activități de import în România.

„În urma verificărilor s-a stabilit că mărfurile erau declarate în fals la autoritatea vamală ca fiind resturi din material plastic, scrap, neconforme cu documentele prezentate autorității vamale. În cauză a fost luată măsura nepermiterii importului pe teritoriul României de către comisarii Gărzii de Mediu Constanța”, au precizat reprezentanții Gărzii de Coastă, citați de CT News.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanta învestit în cauză, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor folosirea de acte nereale și importul ilegal de deșeuri cu încălcarea dispozițiilor legale în domeniu, iar bunurile vor fi returnate la expeditor. Săptămâna trecută se mai aflau în Portul Constanța Sud Agigea aproximativ 50 de containere ce urmau să fie verificate.

Containere încărcate cu deșeuri descoperite în Portul Constanţa

Articolul precedentKelemen Hunor îi ia apărarea lui Voiculescu
Articolul următorReprezentanții firmei care a furnizat ventilatoarele la Victor Babeș susțin că acestea funcționau normal