Reprezentanții firmei care a furnizat ventilatoarele la Victor Babeș susțin că acestea funcționau normal

Firma care a pus la dispoziție ventilatoarele de la secția mobilă din cadrul Spitalului „Victor Babeș” este deținută de fiul fostului ministru de Finanțe, Sebastian Vlădescu

Reprezentanții firmei care a furnizat ventilatoarele ce se aflau în unitatea mobilă de la Spitalul „Victor Babeș” au declarat că acestea funcționau în parametri normali, cel puțin inițial. Ce s-a întâmplat după, nu putem ști. Ceea ce se știe cu siguranță este că, în cursul după amiezii trecute, trei pacienți aflați în tirurile ATI au decedat după ce instalația de ventilare a cedat. În plus, încă cinci pacienți aflați în incintă se află în stare destul de gravă, patru dintre aceștii fiind transferați la alte spitale, în timp ce unul în altă secție aparținând Spitalului „Victor Babeș”.

Firma care a furnizat ventilatoarele pentru instalația mobilă de la spitalul Victor Babeș se numește Medist SRL

„Potrivit cercetărilor preliminare, ventilatoarele livrate de către compania noastră nu au prezentat probleme tehnice și funcționau în parametrii normali. În acest moment este în derulare o anchetă a organelor în drept pentru stabilirea motivelor care au dus la creșterea presiunii oxigenului peste valoarea maximă admisă. Suntem în legătură cu autoritățile implicate în anchetă și vom pune la dispoziția acestora toate informațiile necesare. Dorim să transmitem condoleanțe familiilor îndurerate”, au spus reprezentanții Medist SRL, într-un comunicat de presă, potrivit G4Media.

Kelemen Hunor îi ia apărarea lui Voiculescu

Sebastian Vlădescu

Societatea este deținuță de fiul fostului ministru de Finanțe, Sebastian Vlădescu

În plus, potrivit sursei citate anterior, firma Medist SRL ar fi deținută de fiul fostului ministru de Finanțe liberal, Sebastian Vlădescu. Informația a fost făcută publică pentru prima oară în cursul serii trecute de către Antena 3, în cadrul emisiunii Sinteza Zilei, moderată de Mihai Gâdea.

Reamintim că în momentul producerii tragediei, un resprezentant al firmei se afla deja la spital, fiind chemat să remedieze o altă problemă. Angajatul a refuzat să intre în tirul ATI, de teama infectării cu Covid-19, în ciuda faptului că medicii i-au oferit echipament complet de protecție.

În momentul de față, polițiștii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Articolul precedentDeșeuri ilegale depistate în Portul Constanța
Articolul următorMafia deșeurilor, controlată din interiorul Ministerului Mediului. Anchetă legată de colectarea și reciclarea fictivă a 38.000 de tone de deșeuri
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.