Asociația Pădurea Copiilor a reușit, până acum, să împădurească peste 100 de hectare de pământ neproductiv.
Campania de plantare s-a desfăşurat în 22 de comunități din România.
Pădurea Copiilor este o organizație care a reușit să readucă la viață, prin împădurire, peste 102 hectare de teren neproductiv din fonduri private. 30 de hectare se află deja la stare de masiv (cu arbori de 3-4 metri înălțime)
Deşi graniţa cu Ucraina a devenit o graniţă cu războiul, problema amprentei de carbon rămâne una stringentă, indiferent dacă locuim în România sau oricare altă ţară din lume.
“Mă întrebam, zilele astea, dacă organizațiile de mediu din țară noastră își mai pot continuă demersurile menite să protejeze planetă și să diminueze amprenta de carbon.
Dacă mai au sponsori dispuși să-i finanțeze, în condițiile în care toată lumea are ochii ațintiți către război”, a spus Mona Nicolici la Misiunea Verde.
Asociația Pădurea Copiilor este prezentă în 22 comunități din sudul ţării
“E un semn de normalitate care îmi dă speranța că, în ciuda a tot ce se întâmplă, astfel de proiecte merg mai departe. Și dă-mi voie să ofer Asociației Pădurea Copiilor, din partea Europa FM, Medalia Verde. Și poți să consideri ca e și pentru toate celelalte ONG-uri care continuă campania de plantări”, a continuat Mona Nicolici la Misiunea Verde.
Asociaţia a reuşit să readucă la viață, prin împădurire, 102 de hectare de teren neproductiv, dintre care 29 aflându-se deja la stadiul de masiv forestier.
Misiunea asociației este de a educa oamenii și a realiza păduri în 100 de comunități din regiunea Sud-Muntenia până în 2035.
Această misiune a plecat de la nevoia enormă de pădure nouă.
Peste 350.000 de hectare de pădure ar trebui realizate în viitor pentru a atinge optimul micro-climatic, pădure ce s-ar putea transformă într-un scut de apărare împotriva fenomenelor extreme pentru zona București-Ilfov.